top of page

Fosta secretară a Primăriei Deva, Laura Sârbu, rămâne în arest preventiv

Fosta secretară a Primăriei Deva rămâne în arest preventiv după ce contestația formulată de DNA a fost admisă de Curtea de Apel Alba Iulia.


Contestația a fost formulată la hotărârea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Hunedoara prin care inculpata obținuse înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzată, alături de soțul ei, că ar fi primit și pretins bani pentru contracte pe bani publici de la un om de afaceri.


Luni, 2 august, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul acuzațiilor de corupție de la Primăria Deva”, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația formulată de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 27 iulie 2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a2 și a dispus menținerea măsurii arestării preventive luată față de inculpata S. Laura.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia este definitivă, au anunțat reprezentanții instanței din Alba Iulia.


Inculpata și soțul ei ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro, pentru a-l ajuta pe acesta să obțină contracte pe bani publici cu Primăria Deva, potrivit anchetatorilor.

Decizia de arestare preventivă a fost luată joi, 1 aprilie, de magistrații Tribunalului Alba, la propunerea DNA Alba Iulia.



Soluția pe scurt a instanței, din data de 2 august 2021:

”(…) admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a2.

Desființează încheierea atacată doar în ce privește dispozițiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu față de inculpata Sârbu Laura.

Procedând la o nouă judecată în aceste limite:

  • (…)

  • menține măsura arestării preventive luată față de inculpata S. Laura

  • menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate.

(…) respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata Sârbu Laura împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a2”.



757 afișări
bottom of page