top of page

Guvernul a întors spatele județului Hunedoara!


Guvernul a întors spatele celor 700 de angajați de la Termocentrala Mintia. A întors spatele angajaților care de o săptămână sunt în greva foamei! Mai grav, guvernul a întors spatele celor 4000 de abonați din Deva, care sunt bransați în continuare la rețeaua centralizată de termoficare. Chiar înainte de începerea anului școlar, apartamentele și școlile din oraș au rămas fără apă caldă. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu căldura la iarnă. Și vorbim de Deva, buricul județului, nu de vreun cătun îndepărtat de care ne putem preface că nu am auzit.


Guvernul liberal este incapabil să se implice în această problemă care trenează de luni bune, iar de o săptămână a atins cote îngrijorătoare. Guvernul este incapabil să ia o decizie în ceea ce privește funcționarea termocentralei și alimentarea ei cu materie primă.


Guvernul acesta este incapabil să înțeleagă faptul că termocentrala Mintia încă face parte din sistemul energetic național, că încă este un obiectiv strategic. Guvernul, prin reprezentanții săi de seamă, care au descins săptămâna trecută la Deva doar pentru evenimente de campanie electorală, a arătat că puțin îi pasă de Mintia. Vicepremierul Turcan s-a făcut că plouă și nu s-a dus în mijlocul energeticienilor să discute cu ei. Ministerul de resort pare mort, nicio reacție, nicio luare de poziție, nicio soluție, măcar de moment! Și pe acolo și-or fi luat ministrul și secretarii de stat concediu, că, deh, au activități de campanie?


Guvernul este incapabil să aibă o strategie de relansare a fostului colos industrial, de menținere a sa în stare de funcționare. Prin oamenii săi din teritoriu a reușit doar să bage bâta prin gard și să-i acuze pe pesediști de toate relele. Halal strategie!

Oamenii sunt revoltați. Și pe bună dreptate! Pe angajații Mintiei și pe devenii care primesc agent termic de acolo nu-i interesează câtuși de puțin răfuielile politice. Energeticienii vor să aibă unde lucra, vor stocuri de materie primă pentru ca Mintia să poată funcționa fără sincope. Devenii vor apă caldă la robinete și căldură la iarnă în calorifere.

În prag de 2021, în mileniul III, într-o țară care se vrea europeană, chiar este prea mult ce cer acești oameni?


1.104 afișări
bottom of page