top of page

Guvernul ZERO, dezvoltare doar pe interes!Bătaia de joc la adresa cetățenilor plătitori de taxe continuă. Este vorba de oamenii care au ghinionul să locuiască în municipii, orașe și comune conduse de PSD.

”Guvernul meu”, demis în urma moțiunii de cenzură, dar rămas provizoriu, continuă să facă ce știe mai bine, adică să ajute doar administrațiile PNL și să pedepsească primăriile care sunt de altă culoare politică.


În urma alocărilor de sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului, 14 primării PSD din județul Hunedoara au primit zero lei. Da, ZERO lei. Și nu este vorba doar de comune, ci de municipii importante precum Hunedoara, Lupeni sau Orăștie. Fără alocări bugetare au rămas și orașele Simeria și Geoagiu. Cei care au primit, au primit doar firimituri! În schimb, municipiile, orașele și comunele PNL au fost cadorisite cu sume consistente, că doar au de plătit asistența socială, au proiecte în derulare, trebuie să funcționeze până la sfârșitul anului. Restul, să se descurce cum pot!


Este de neînțeles logica după care Guvernul a împărțit banii. Și acest lucru nu s-a întâmplat doar în județul Hunedoara, ci în toate județele conduse de PSD. Să fie asta o șmecherie penelistă de a-și faulta adversarii politici din teritoriu? Pentru că în lipsă de bani, aceștia nu își vor putea plăti cheltuielile pe care le au cu utilitățile, cu proiectele în derulare finanțate de la bugetul local sau din fonduri europene și riscă să nu poată plăti integral salariile asistenților personali și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap.


Mai bine spus, la această alocare, ca de altfel și la cele anterioare, Guvernul PNL nu a ținut cont de numărul de locuitori, de proiectele în derulare, de urgențele cu care se confruntă orașele și comunele cu primari PSD din toată țară.


Așa se face că municipiul Hunedoara, care are peste 70.000 de locuitori și numeroase proiecte în derulare, a primit zero lei, în timp ce municipiul Deva cu populație sub 70.000 de locuitori sau Petroșaniul cu o populație de 40.000 de locuitori au primit fiecare câte 1.500.000 lei. Comune mari, conduse de PSD, precum Băița sau Dobra, cu peste 3000 de locuitori, nu au primit deloc bani, dar Cerbălul, Toplița sau General Berthelot, cu populație între 300 și 900 de locuitori, au parte de sume consistente.


De altfel la nivel de județ, primăriile PNL cu o populație totală sub 200.000 de locuitori, au primit 15.570.000 lei. În schimb, primăriile PSD care au în grijă peste 240.000 de locuitori, au primit fabuloasa sumă de 1.780.000 lei.


Consultați tabelul de mai jos cu sumele alocate și judecați și dumneavoastră modul cum se face administrație sub guvernul Cîțu!Rectificare bugetară - Octombrie (1)
.docx
Descarcă DOCX • 28KB

1.981 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page