top of page

HUNEDOARA. Decizie privind impozitele și taxele locale pentru persoane fizice!


Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a inițiat un proiect de hotărâre pe care îl va supune la vot consilierilor locali în următoarea ședință, prin care se mențin în anul fiscal 2021 impozitele și taxele locale.


„Astfel, ținând seama de criteriile economico-sociale și geografice, de necesitățile bugetare locale, de prognoza bugetară, precum și de faptul că nu se dorește o împovărare a populației municipiului Hunedoara, edilul șef propune menținerea cuantumului acestor taxe la nivelul anului 2020. Singura modificare este cea impusă de lege, și anume indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației, respectiv 3,8%”, se arată într-o informare de presă.


Bonificații și reduceri


Și în 2021 va fi acordată bonificația de 10% contribuabililor care își achită anticipat impozitele pe clădiri, teren și mijloace de transport datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie 2021.


Creanțele fiscale restante aflate în sold la data de 31.12.2020 care au o valoare mai mică de 40 de lei vor fi anulate. Plafonul se aplică tuturor creanțelor fiscale

În același proiect, primarul municipiului Hunedoara propune consilierilor să aprobe reducerea cu 90% a impozitelor pentru mijloacele de transport hibride aflate în proprietatea persoanelor fizice și/sau juridice.


566 afișări0 comentarii

Комментарии


bottom of page