top of page

Laurențiu Nistor: Hunedorenii, din nou victime ale guvernanților


Ca și cum nu ar fi fost suficient că acum trei luni a fost lovită din plin de noul coronavirus, iar cetățenii județului au devenit victime ale nepăsării și a lipsei de profesionalism, Hunedoara este din nou victima celor care stau azi în fruntea țării. Așa cum s-a întâmplat și acum trei luni, hunedorenii asistă neputincioși la proasta gestionare a situațiilor și la nepăsarea guvernanților, cei pentru care oamenii ar trebui să constituie o prioritate.

Așa se face că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în fruntea căruia este doar un nume, nu și o persoană responsabilă, sabotează Termocentrala Mintia. Cum altfel decât sabotaj s-ar putea numi refuzul acestuia de a realiza un stoc de cărbune de la rezerva de stat, așa cum a solicitat Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara”, prin vocea liderului Cristian Iștoc, pentru situații ca acestea pe care le traversăm azi? Sau cum s-ar putea numi, altfel decât incompetență și rea voință, refuzul de a cumpăra, chiar și în al doisprezecelea ceas, cărbune pentru asigurarea funcționării Termocentralei? Când 4700 de familii sunt condamnate să rămână fără agentul termic, tu, Guvern, te dai peste cap și rezolvi problema. Altfel, degeaba te erijezi în salvator al României, degeaba te numești executiv. Hunedorenii au văzut cum liberalii s-au jucat și continuă să se joace cu viețile lor și în criza coronavirusului și în criza provocată de inundațiile din aceste zile.

La Mina Lupeni, care a fost inundată și care a fost închisă, a ajuns Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Și? Discuții, vorbe, promisiuni, fără soluții clare, pentru deveni negăsindu-se o soluție concretă și rapidă, deși situația o impunea, reprezentantul Guvernului în județ, Prefectul Vasile Potecă, dovedindu-se și el depășit de situație.

Văicărelile Guvernului când nu poate rezolva o problemă și laudele excesive ale acestuia, fără absolut niciun motiv, îl trimit într-o penibilitate fără margini.

Parcă am avea un Prim Ministru, un Ministru de Interne, un Ministru al Economiei și un Prefect de carton, incapabili să empatizeze cu oamenii, care în aceste zile au fost victime ale inundațiilor și a căror vieți au fost distruse într-o singură zi.

Dar, cum să le ceri celor de la putere să facă ceva concret pentru acești oameni, când ei nu înțeleg că e vorba despre oameni?

Pentru ei, s-a mai dovedit încă o dată, că românii reprezintă electorat și nimic mai mult, iar problemele acestora, dacă nu apar în campaniile electorale, sunt ignorate pur și simplu, chiar dacă ele sunt extrem de evidente și nu țin decât de jocul hazardului.

Din păcate, tot la mâna hazardului e și rezolvarea lor!

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele PSD Hunedoara


545 afișări
bottom of page