top of page

IMM-INVEST – ACCES RESPINS!

Mărețul plan de sprijin al IMM-urilor se dovedește a fi un grandios eșec!


Nici astăzi, site-ul imminvest.ro, nu este operațional. Orice antreprenor care-l accesează este întâmpinat - ironia sorții - de mesajul acces denied!

Nu există nicio scuză pentru guvern care să justifice bătaia de joc, iar ceea ce anunța Cîțu - ministrul Finanțelor, la modul triumfalist ca fiind cel ”cel mai mare program din ultimii 30 ani” este o farsă sinistră. Nimic nu poate explica, nici măcar fanteziile de tipul atacurilor informatice criminale, improvizația absolut revoltătoare în care guvernul înțelege să (NU) sprijine firmele grav afectate. Cel mai grav este că cei responsabili nu puteau afirma cu certitudine dacă a fost sau nu un atac informatic. Totul era în categoria „Nu e sigur” „Așa pare...”, ceea ce arată cât de slab pregătiți profesional au fost cei care au gestionat platforma dacă nu au fost nici măcar în stare să indice cu certitudine cauza blocajului.


Aceasta este realitatea guvernării actuale. ACCES DENIED!


Site-ul IMM-INVEST a picat pentru că guvernul a închiriat un server ieftin, fără instrumente de protecție, de pe o platformă publică și a folosit un certificat de securitate gratuit. Pe fond însă, chiar și dacă ar fi mers, programul IMM INVEST NU FUNCȚIONEAZĂ, pentru că nu rezolvă problema cash-ului necesar ACUM, care să asigure plățile și să redea încrederea comercială, acesta implică birocrație bancară, analize de dosar, fapt care amână cu lunile accesul la resurse; nu există personal suficient ori mecanisme care să rezolve rapid zecile de mii de potențiale solicitări, iar dacă banii nu ajung la firmele lovite de pandemie în următoarea lună va fi inutil pentru că multe nu vor supraviețui.

118 afișări0 comentarii
bottom of page