top of page

Incediu la o gospodărie din Vaidei

În această noapte, pompierii Detașamentului Orăștie au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Vaidei.

Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, la o anexă cu suprafața de aproximativ 60 metri pătrați, în care se aflau depozitate lemne de foc, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la casa de locuit și șura gospodăriei.

Proprietara casei s-a autoevacuat la timp. Aceasta a fost asistată medical la locul evenimentului de către paramedicii SMURD, întrucât a suferit un atac de panică.

Intervenția pompierilor a durat peste 3 ore, aceștia reușind să salveze locuința și celelalte anexe.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru această misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

❗ACORDAȚI ATENȚIE INSTALAȚIILOR ELECTRICE

 Respectați măsurile de siguranță și renunțați la improvizații!

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul

38 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page