top of page

Inginerul Ovidiu Ianculescu, cel care a dezvăluit jocurile PNL din Apele Romane, repus pe funcție

În noiembrie 2020, Recorder a publicat o investigație despre cum a fost forțat să-și dea demisia din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș inginerul Ovidiu Ianculescu, cel care ocupase postul prin concurs. El a dezvăluit atunci că liberalul Ervin Molnar, pus șef la Apele Române pe vremea Guvernului Orban, a început să-și numească oamenii de casă în posturi-cheie. Astfel, a fost și el înlocuit.

Acum, Curtea de Apel Târgu Mureș a decis ca inginerul Ovidiu Ianculescu să fie repus în funcția de director al SGA Mureș.


„Admite apelul declarat de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian (cu dom.) împotriva sentinţei civile nr. 109 din 01.02.2021 pronunţată de Tribunalul Mureş. Schimbă hotărârea atacată în sensul că: Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu-Sebastian în contradictoriu cu pârâta Administraţia Naţională Apele Române-Administraţia Bazinală de Apă Mureş (cu sediul). Anulează Decizia nr. 132 din 10.02.2020 emisă de pârâtă precum şi Actul adiţional nr. 3465/AB/ din 10.02.2020 la contractul individual de muncă nr. 3081 din 10.01.2011. Dispune restabilirea situaţiei anterioare emiterii deciziei şi actului adiţional, în sensul repunerii reclamantului în funcţia de director SGA Mureş. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 5.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru daune morale. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale, la fond şi în apel. Definitivă. Pronunţată azi, 03.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”, se precizează pe portalul instanțelor de judecată.


Săptămâna trecută, Ovidiu Ianculescu a câștigat un alt proces împotriva Apelor Române.


După ce cazul său a zguduit instituția, Ianculescu a fost mutat de la Mureș la Baia Mare. Cum a considerat că decizia este una ilegală, Ovidiu Ianculescu s-a adresat instanței.

Marțea trecută, inginerul a câștigat procesul, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Târgu Mureș, iar ABA Mureș trebuie să-i achite 10.000 de lei ca daune morale și 3.950 de lei cheltuieli de judecată.sursa bugetul.ro


95 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page