top of page

Interesul public versus obsesia denigrării


Deloc surprinzător, chiar previzibil, pre­sa de partid continuă festivalul aberațiilor. De această dată, ați ghicit probabil, din nou proiectul Linia Verde Valea Jiului. Auto­buzele despre care s-a scris cel mai mult în România provoacă unora insomnii cronice: ba că plouă pe ele, ba că ninge, ba că sunt prea turcoaz, ba că sunt parcate cu fața spre vest și tot așa mai departe.

Doar cele înmatriculate


Presa de partid, care și-a schimbat de­nu­mirea de 4-5 ori într-un an (semne grave de inconsecvență și lipsă de asumare), nu ra­tează nici o ocazie de a dovedi că nu a în­țe­les nimic din ceea ce contează cu adevărat și defilează în mod absolut jenant fluturând aberații care stârnesc hohote de râs printre colegii de breaslă.


Despre ce este vorba? Într-un text ilogic și lipsit de orice argument tehnic, Consiliului Județean Hunedoara i se „reproșează” că nu ar fi făcut teste cu autobuzele cum­pă­rate în cadrul acestui proiect. Orice om care cumpără, la un moment dat, o mașină nouă, știe că, ieșind pe poarta reprezentanței, are liber la condus, autovehiculul fiind în ga­ranție. Cine a pomenit să te plimbi cu ma­șina 40-50 de kilometri, după care să decizi dacă răspunde așteptărilor tale?


Sau poate presa de partid se aștepta la drifit-uri și liniuțe pe străzile din Valea Jiului, așa cum se întâmplă cu mașinile tunate!?


Cele 26 de autobuze au fost recepționate cantitativ și calitativ, legal. În locul unde sunt parcate există două stații de încărcare. Autobuzele au fost manevrate pentru a fi descărcate și parcate. Presa de partid spu­ne că nu le-a văzut pe traseu mergând. Era și culmea! Tot deținătorul de permis de con­ducere ȘTIE că pe drumurile publice circulă doar autovehicule înmatriculate. Știți vorba aceea, „cum te faci singur de râs, nu te face nimeni”? Cam așa și cu presa de partid...


Dincolo de consumul inutil al energiei de care dispune, presa de partid ar trebui să înțeleagă că nu poate da buzna în spațiul public, de fiecare dată când primește or­di­nul pe unitate, hrănind obsesia denigrării sub umbrela protectoare a „interesului cetă­țeanului.”

Așteptăm noi fabulații din partea presei de partid.

Arta de a te compromite nu are limite. (A.N.)




26 afișări0 comentarii
bottom of page