top of page

Lansare de carte - Daciana Cosmina Lazar

Ora poeziei

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat în ziua de 23 iunie 2022, la Sala de Lectură, un eveniment cultural dedicat poeziei și iubitorilor acesteia: a fost lansat cel de-al treilea volum de poezie al doamnei Daciana Cosmina Lazăr, volum intitulat „Tatuajul sufletului”, apărut la Editura Karina din Deva. Autoarea, de profesie economistă, este membră a Cenaclului literar „Nichita Stănescu” al M.A.I. București și a publicat versuri în reviste literare din județele Vrancea și Maramureș.

După volumele „Cuvintele sufletului” (2016) și „Iubirea din vers” (2019), autoarea își menține tema predilectă, dragostea, căreia îi conferă valențe lirice pline de sensibilitate și trăire intensă. Toate cele 88 de poezii din recentul volum sunt parcă o demonstrație concretă a celebrului ultim vers din „Paradisul” lui Dante: „Dragostea care pune în mișcare soarele și astrele”.

„Tatuajul sufletului” cuprinde poezii de dragoste a căror notă dominantă este sensibilitatea, sinceritatea, lirismul, toate potențate de talentul poetic al autoarei.

Deși este economistă prin formație, Daciana Cosmina Lazăr are sufletul mereu deschis spre visare, spre meditație și, mai ales, spre iubire. Această iubire o îmbracă în straiele strălucite ale versului, niște versuri pline de sensibilitate și de frumusețe lăuntrică.

În postfața semnată de Carla Strujan aflăm că poeziile Dacianei Cosmina Lazăr „cuprind toate stările sufletești pe care iubirea tatuată în suflet le poate da, sinceritate, frumos, lacrimi de fericire, dor de dragoste, așteptare”.

Avem nevoie mai mult ca oricând de poezie, avem nevoie de momente în care ne putem rupe de cotidianul atât de complicat, atât de plin de neprevăzut. De aceea, simțim nevoia unui punct de care să ne sprijinim, iar acest punct va fi întotdeauna poezia bine scrisă, poezia sensibilă, poezia care știe să recurgă la limbajul sincer pornit din sufletul poetului.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”Hunedoara – Deva a fost, este și va fi întotdeauna alături de scriitorii hunedoreni și, cu atât mai mult, vom fi alături de tinerii poeți și prozatori cărora trebuie să le încurajăm scrierile, să le oferim posibilitatea de a ieși în fața cititorilor, a celor care au nevoie de rolul binefăcător al artei în orice vremuri.

Am felicitat-o și am încurajat-o pe poeta Daciana Cosmina Lazăr să meargă înainte pe drumul atât de greu, dar atât de frumos, al poeziei.

Cu siguranță, după „Tatuajul sufletului”, vor urma alte volume pe care ne vom bucura să le lansăm aici, în „casa cărții” care este Biblioteca.

La această nouă lansare de carte au fost așteptați toți cei care iubesc poezia, care știu să aprecieze frumusețea unui vers, a unei imagini poetice pline de trăire și sensibilitate. A fost o întâlnire plăcută, prietenească, la sfârșitul căreia autoarea a oferit autografe pe recentul ei volum.

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara
58 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page