top of page

Laurențiu Nistor: Preocupările ”Guvernului VID”


Românii nu mai au încredere în Guvernul PNL, iar pierderea credibilității este în acest moment cea mai mică problemă a acestui Executiv. Astfel, șomajul este în creștere, împrumuturile au depășit cote istorice, nu există perspective economice, firmele românești au fost abandonate, programele pentru agricultura românească uitate.

Toate acestea se întâmplă sub ochii îngăduitori ai unui președinte care și-a dorit ”Guvernul meu”. Și îl are, pentru că acesta este un Executiv al afacerilor clientelare și nu unul al tuturor românilor.

În timp ce românii așteaptă soluții, PNL-iștii au alte priorități - afaceri cu măști de protecție și combinezoane cu UNIFARM, petreceri cu zeci de invitați, chefuri la Palatul Victoria.

Așa se face că, în ”România NORMALĂ” a lui Iohannis și a PNL-ului, legile nu se respectă, iar preocuparea pentru binele omului de rând este inexistentă.

În ”România NORMALĂ”, alocațiile copiilor sunt numite pomeni și PNL contestă la CCR dublarea alocațiilor. PNL se folosește de Curtea Constituțională, pe care vrea să o desființeze, pentru a bloca dublarea alocațiilor pentru copii. În realitate suplimentarea alocațiilor este o măsură de relansare a consumului și a economiei, așa cum e și în Germania care alocă 300 euro fiecărei familii cu copii.

PNL și-a dorit puterea, iar acum spune că nu poate. Oare politicienii PNL s-au gândit că este ușor să conduci o țară? Oamenii nu așteaptă să le spuneți că nu se poate, oamenii așteaptă soluții.

Liberalii mai au însă preocupări, nu stau chiar degeaba. Toate măsurile luate de PNL în domeniul energiei au dus la îngrășarea profiturilor corporațiilor din energie, în dauna facturilor plătite de cetățeni. PNL a amorsat o bombă socială care va exploda la finalul anului: gazele au fost liberalizate în plină vară când nu e consum, iar energia electrică va fi liberalizată după alegerile parlamentare – prețurile vor crește masiv la finalul lunii decembrie, după alegeri!

La fel de preocupați sunt și de soarta fermierilor. Guvernul PNL a anunțat că atacă la CCR legea ajutorului pentru fermierii afectați de secetă. În paralel însă, pregătește ajutor de stat exclusiv pentru 3 mari corporații străine din asigurări.

Și am putea continua cu astfel de exemple pentru fiecare domeniu în parte. Aceasta este ”România NORMALĂ” a președintelui Iohannis? Oare aceasta este ”România NORMALĂ” a PNL-ului. Nu, oameni buni, acestea sunt doar interesele lor, afacerile lor, combinațiile lor. Închei cu o concluzie simplă - Guvernul VID este un nume prea bun pentru Executivul PNL!

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara
259 afișări
bottom of page