top of page

Laurențiu Nistor reia demersurile de preluare a Termocentralei Mintia

Discuții aplicate în urma vizitei de săptămâna trecută a delegației de ambasadori din statele asiatice


În urma vizitei oficiale și a discuțiilor purtate la întrunirea de la Consiliul Județean Hunedoara, ambasadorul Republicii Indonezia, E. S. Domnul Muhhamad Amhar AZETH a demarat o serie de discuții aplicate privitoare la o colaborare pe plan economic, care vizează Termocentrala Mintia.

În această dimineață, la inițiativa E.S. Domnul Muhhamad Amhar AZETH, ambasadorul Indoneziei, am avut o întâlnire online la care au luat parte reprezentanți ai unor companii din Sumatra de Sus, care au ca obiect de activitate exportul de cărbune, și reprezentanți ai Termocentralei Mintia.


Discuțiile purtate au vizat găsirea de soluții de funcționare a Termocentralei Mintia pentru următorii 10 ani. Excelența Sa s-a arătat dispus să ne ajute în acest demers, iar companiile indoneziene să asigure materie primă pentru continuarea activității la Mintia.

Pentru a putea demara această colaborare cu companiile indoneziene exportatoare de cărbune avem însă nevoie de acceptul Ministerului Energiei. Voi relua, pentru a șaptea oară, demersurile către minister pentru preluarea termocentralei de către Consiliul Județean Hunedoara.


E.S. Ambasadorul Indoneziei la București, domnul Muhhamad Amhar AZETH, a reiterat sprijinul său pentru țara noastră și pentru oferirea de soluții imediate destinate funcționării pe mai departe a Termocentralei de la Mintia.533 afișări

Comments


bottom of page