top of page

Laurențiu Nistor: Simeria va avea un hub de învățământ dual

Astăzi, am mai făcut încă un pas pentru realizarea „Consorțiului Regional Integrat pentru Învățământul Dual TehnoHub Vest”, pe care ni-l dorim funcțional în județul nostru. Avem șansa ca prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul IV Politici pentru noua generație, Componenta C15 Educație, să înființăm în județul nostru un Consorțiu regional, să dezvoltăm și să dotăm un Campus Profesional Integrat.


În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara, pe care am convocat-o de îndată, am aprobat proiectul privind încheierea Acordului de parteneriat dintre Județul Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, și alți 22 de parteneri participanți la dezvoltarea consorțiului. Totodată, am aprobat și o cofinanțare în valoare de 2,1 milioane de lei pentru realizarea Consorțiului. Lider de parteneriat este Orașul Simeria, pe teritoriul căruia va fi construit un SMART campus profesional integrat. UAT Simeria, prin Primăria Orașului Simeria, va asigura coordonarea proiectului, precum și pregătirea și depunerea cererii de finanțare, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara și în colaborare cu ceilalți membri ai consorțiului.


Alături de UAT Județul Hunedoara și UAT Simeria, din consorțiu fac parte Universitatea din Petroșani și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, majoritatea colegiilor și liceelor tehnologice din județul Hunedoara, în frunte cu Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, precum și o serie de companii private din județul Hunedoara (printre care SC Reva Simeria, Marmosim SA sau Philips Orăștie), cei doi operatori regionali de apă, SC APA PROD SA Deva și SC Apaserv Valea Jiului SA Petroșani, Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara.

Județul Hunedoara merită să aibă pe teritoriul său un astfel de hub educațional cu profil tehnic. Avem nevoie de forță de muncă tânără, specializată în meseriile viitorului, pentru că industria locală, aflată, într-o continuă dinamică, trebuie să devină și să se mențină competitivă pe piața economică europeană. Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar noi trebuie să ținem pasul cu toate aceste transformări, iar educația tehnică trebuie valorificată la potențialul său maxim.


Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara
67 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page