top of page

Laurențiu Nistor: Sprijin acordat minerilor și familiilor lor greu încercate

COMUNICAT DE PRESĂ


Împreună cu colegii mei, senatorul Cristian Resmeriță, deputații Natalia Intotero și Ilie Toma, am participat, astăzi, în Valea Jiului, la o acțiune de suflet, susținută de PSD de la nivel central. Campaniei noastre s-au alăturat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, și primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, localități în care trăiesc mulți mineri sau foști lucrători în subteran, împreună cu familiile lor.

Gestul nostru este un sprijin acordat minerilor și familiilor lor greu încercate pentru a putea trece peste această perioadă grea, marcată de situația dificilă în care se află mineritul carbonifer. Ne aflăm în Postul Mare al Paștelui, o perioadă încărcată de smerenie și emoție, și ca buni creștini se cuvine să facem lucruri bune și să dăm dovadă de omenie față de semenii noștri aflați în situații critice.


Salariile foarte mici, în raport cu munca istovitoare și periculoasă pe care o depun minerii, riscurile la care se expun de fiecare dată când intră în subteran, ar trebui să dea de gândit tuturor celor în mâinile cărora se află soarta mineritului.

Valea Jiului are nevoie de soluții viabile pentru a avea viitor, iar locuitorii de aici au nevoie de sprijin și empatie!


Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara94 afișări
bottom of page