top of page

Laurențiu Nistor: Susțin echilibrarea bugetelor tuturor localităților

Laurențiu Nistor: Susțin echilibrarea bugetelor tuturor localităților, indiferent de culoarea politică a primarilor


Miercuri, 31 martie 2021, Consiliul Județean Hunedoara a adoptat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.134.000 lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean pe anul 2021 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și estimări pe anii 2021-2024 din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată și cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi „pentru” și o „abținere”.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a explicat de ce anumite localități au primit sume mai mici față de altele.


„Pornim de la realitatea că bugetul județului din acest an este cel mai slab din ultimii 30 de ani. Sumele au fost diminuate drastic și, având în vedere perioada pe care o traversăm, am înțeles că fondurile sunt mai puține. În același timp însă, din puținul pe care îl avem la dispoziție, nu putem să nu sprijinim localitățile care au bugete foarte mici. Sigur, unii au primit prin hotărâri de guvern sume foarte consistente, nimeni nu critică acest aspect, dar asta înseamnă că noi trebuie să avem grijă de cei care nu au avut astfel de alocări. Susținem echilibrarea bugetelor tuturor localităților, indiferent de culoarea politică a primarilor”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Șeful executivului județean a mai explicat și de ce municipiul Deva nu a primit sume de bani prin acest proiect.


„În municipiul Deva, alocarea bugetară este de 1.600 pe cap de locuitor, față de 740 de lei, de exemplu cât este la Hunedoara. Deva primește la buget toate impozitele care se aplică pensionarilor hunedoreni și toate impozitele pe venituri ale angajaților care lucrează în Deva. Că Deva are un buget bun, cu venituri mari, ne bucurăm. Tocmai de aceea îi ajutăm pe cei care au venituri mai mici”, a subliniat Laurențiu Nistor.

Lista cu sumele alocate poate fi consultată pe site-ul www.cjhunedoara.ro.

Biroul de presă130 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page