top of page

Laurențiu Nistor: Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva trebuie să funcționeze fără sincope

În această dimineață, președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, a convocat o întâlnire pentru a analiza problema asigurării gărzilor la extensia Unității de Primiri Urgențe (UPU) din orașul Călan.


La ședință au participat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, primarul orașului Călan, Filip Adrian Iovănesc, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, și managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, dr. Emil Stoica Mariș.

„Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva trebuie să funcționeze fără sincope și este prioritară dar, în același timp, trebuie să avem grijă de toți locuitorii județului Hunedoara, indiferent de zona în care se află. În ciuda faptului că există o lipsă acută de medici specializați pe urgențe medicale, am solicitat conducerii SJU Deva să identifice soluții pentru asigurarea gărzilor în toate punctele. În același timp, SJU Deva va scoate la concurs, din nou, posturi pentru medici de urgență”, a declarat Laurențiu Nistor.

Atât extensia UPU Călan, cât și cea de la UPU Ilia, funcționează în structura UPU a SJU Deva care asigură, în limita numărului de medici specialiști și a legislației în vigoare, funcționarea pentru acordarea asistenței medicale pacienților din zona arondată.


225 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page