top of page

Laurențiu Nistor, vicepreședinte CDR Vest în 2023

Laurențiu Nistor, vicepreședinte CDR Vest în 2023. Dan Bobouțanu va reprezenta județul în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027


La sediul Consiliului Județean Timiș, a avut loc astăzi ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest, în cadrul căreia au fost luate mai multe hotărâri, între care și desemnarea noii conduceri a acestui for. Astfel, pentru următorul an, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, va deține funcția de vicepreședinte al CDR Vest, funcția de președinte fiind asigurată de Alin Nica, președintele CJ Timiș.

„Îl felicit pe directorul general al ADR Vest Sorin Maxim pentru activitatea sa, pentru modul în care gestionează aceste resurse importante pentru regiunea noastră și îi mulțumesc din nou pentru contribuția sa importantă în contextul vizitei comisarului european Elisa Ferreira în județul Hunedoara. (…) Pentru următorul an, voi ocupa funcția de vicepreședinte al CDR Vest, poziție din care voi fi, alături de președintele Alin Nica, dar și de ceilalți colegi președinți de consilii județene, Iustin Cionca și Romeo Dunca, implicat pentru a asigura buna funcționare a ADR Vest!”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată o informare privind aprobarea de către Comisia Europeană a Programului Regional Vest 2021-2027, gestionat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management și a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea nominalizării membrilor municipiilor și orașelor din Regiunea Vest în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027. Județul Hunedoara va fi reprezentat de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. Au fost adoptate o serie de hotărâri care stau la baza funcționării Agenției de Dezvoltare Regională Vest și a fost modificată listă de proiecte prioritare aferente domeniului infrastructurii rutiere de interes judeţean, inclusiv variantele ocolitoare şi/sau drumuri de legătură, la nivelul Regiunii Vest. În acest context, se asigură finanțarea pentru lucrările la DJ 705A Orăștie – Costești, iar „Drumul Regelui” Vața de Jos – Petriș a fost înscris pe prima poziție în lista de rezervă.

„Sunt onorat de încrederea acordată de membrii Comitetului Director al ADR Vest, mai ales că următorul Program Regional se anunţă a fi unul cu un rol extrem de important în ce priveşte dezvoltarea comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţele Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş – Severin. Îi mulţumesc, de asemenea, domnului Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru că m-a propus pentru această funcţie care, cu siguranţă, nu va fi una doar onorifică. Vom avea mult de lucru pentru a implementa următorul Program Regional, dar, de asta suntem aici: să ne punem în slujba celor care ne-au ales şi să încercăm să facem administraţie locală şi regională în mod coerent, corect şi eficient”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

sursa: stiridinhunedoara.ro

49 afișări
bottom of page