top of page

Laurențiu NISTOR: 58% din bugetul propriu al județului Hunedoara, pentru DEZVOLTARE și INVESTIȚII

Vineri, 3 februarie 2023, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara, au fost adoptate hotărârile privind aprobarea bugetului propriu al judeţului Hunedoara pe anul 2023, în valoare de 558.092.610 lei, și estimările pe anii 2024 – 2026, a bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2023 și estimările pentru anii 2024 – 2026 ale instituțiilor publice din subordinea și/sau finanțarea Consiliului Județean Hunedoara, respectiv bugetele spitalelor de interes județean.


„În acest an, un procent de 58% din bugetul propriu al județului este îndreptat spre dezvoltare și investiții. Dacă nu facem investiții pentru a asigura dezvoltarea județului, nu avem nicio șansă. Este o sumă record, cred că în 32 de ani nu a fost niciodată alocată această sumă. În plus, alocăm în acest an pentru cultură peste 30 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți de instituțiile de cultură din subordine: Teatrul de Artă din Deva, Teatrul Dramatic „I.D. Sârbu” din Petroșani, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

La aceste sume se adaugă proiectele cu finanțare nerambursabilă care vizează obiective culturale și de patrimoniu, derulate de Consiliul Județean Hunedoara.




22 afișări
bottom of page