top of page

Laurențiu Nistor: Consiliul Județean Hunedoara a adoptat, astăzi, o serie de noi hotărâri

Întrunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Hunedoara a adoptat, astăzi, o serie de noi hotărâri.


SĂNĂTATE – În ceea ce privește investițiile noastre în acest domeniu prioritar, au fost adoptate hotărâri care vizează îmbunătățirea condițiilor de spitalizare pentru pacienții de la sanatoriile de pneumoftiziologie de la Brad și Geoagiu. Avem în vedere refacerea instalațiilor electrice și majorarea alocațiilor de hrană. La Spitalul Județean de Urgență din Deva, facem demersurile pentru implementarea proiectului de modernizare și dotare a secției de radiologie și imagistică nucleară – finanțat din fonduri europene.


INFRASTRUCTURĂ – A fost aprobată o hotărâre pentru completarea Master Planului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara” și s-a aprobat noua documentație pentru proiectul de introducere a apei potabile în zona turistică Pasul Vâlcan.


SOCIAL – Au fost aprobate bursele pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special finanțate de către Consiliul Județean Hunedoara. Am alocat și banii necesari pentru organizarea olimpiadelor și concursurilor școlare din acest an.

De asemenea, a fost aprobată hotărârea privind asocierea cu consiliile județene și Gorj și Dolj în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Conurbația Jiului”.

Pentru că ne dorim consolidarea capacității administrative a Consiliului Județean Hunedoara, am accesat fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, 4,5 milioane de lei, pentru proiectul „Planificare strategică, mobilitate urbană și managementul calității”.


Mulțumesc consilierilor județeni care au votat proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi!




814 afișări
bottom of page