top of page

Laurențiu Nistor: Dezvoltăm Țara Moților! În câteva zile, va începe modernizarea DJ 741

Laurențiu Nistor: Dezvoltăm Țara Moților! În câteva zile, va începe modernizarea DJ 741 Crișcior – Bucureșci – Almașu Mic de Munte


Președintele Consiliului Județean Hunedoara a anunțat ieri că în câteva zile, va începe modernizarea DJ 741 Crișcior – Bucureșci – Almașu Mic de Munte.


Împreună cu administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram, alături de colegii de la serviciile de specialitate din cadrul aparatului propriu, am efectuat astăzi o vizită de lucru în nordul județului, acolo unde, în câteva zile, va începe modernizarea DJ 741 Crișcior – Bucureșci – Almașu Mic de Munte.

Vrem ca oamenii să știe ce ne-am propus să facem și cum va arăta proiectul la final. Am încredere că această provocare, de a moderniza un drum care deschide zona și oferă noi oportunități, va fi dusă la bun sfârșit de către constructor. Proiectul este finanțat exclusiv din bugetul CJ Hunedoara. Drumul care va fi lărgit va contribui la dezvoltarea comunităților din Munții Apuseni.


Ne dorim foarte mult să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Am stat de vorbă cu oamenii și mulți dintre ei nu și-au imaginat că cineva, vreodată, va moderniza acest drum. Iată că acest lucru se întâmplă și ne bucurăm că putem să deschidem această zonă. Țara Moților este o zonă spre care ne îndreptăm atenția în mod deosebit și prin ADI-ul constituit la nivelul celor patru județe: Hunedoara, Alba, Arad și Bihor, prin care încercăm să atragem fonduri nerambursabile în perioada imediat următoare” a anunțat Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.


Lucrările de modernizare se vor executa pe tronsonul km 12+450 – km 18+050, pe raza comunelor Bucuresci și Balșa. Valoarea totală a acestui proiect este de 32.086.913 lei.


Lungimea sectorul de drum județean care trebuie modernizat „MODERNIZARE DJ 741: CRIȘCIOR – BUCUREȘCI – ALMAȘU MIC DE MUNTE, KM 12+450 – KM 18+050”, este de 5.600,00 m.

Pentru realizarea investiției sunt necesare următoarele lucrări specifice:

  • REPARATII POD1 KM 12+935 peste Valea Bucureșci – comuna Bucureșci

  • REFACERE POD 2 KM 13+305 peste Afluent Valea Bucureșci comuna Bucureșci), se va construi pod cu grinzi prefabricate

  • REPARATII POD 3 KM 16+935 peste Valea Geoagiu

Podețele aflate într-o stare satisfăcătoare din punct de vedere tehnic, s-au menținut, iar cele aflate într-o stare nesatisfăcătoare s-au demolat și s-au înlocuit cu podețe noi. Podețe dalate tip P2 proiectate: 1 buc. Podețe tubulare Ø1000 proiectate: 6 buc. Podețe tubulare Ø1000, proiectate care înlocuiesc podețe existente: 11 buc. Șanturi si rigole: – șanțuri pereate, L=3210m; – rigola de beton, L=3567m. Ziduri de sprijin noi proiectate, L=2640ml Fundație continua proiectata, L=1360ml


sursa: apuseni.info

238 afișări
bottom of page