top of page

Laurențiu Nistor, solicită finalizarea lucrărilor de execuție a barajului de la Mihăileni

COMUNICAT DE PRESĂ

Solicitare pentru finalizarea urgentă a lucrărilor la barajul de la Mihăileni

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, solicită finalizarea lucrărilor de execuție a barajului de la Mihăileni, situat pe râul Crișul Alb, în vederea valorificării potențialului hidroenergetic al râului, dar și pentru atenuarea riscurilor de inundații pe un sector important din județele Hunedoara și Arad


În acest context, președintele Laurențiu Nistor, a transmis, astăzi, un document primului-ministru al României, Nicolae Ionel Ciucă, referitor la situația lucrărilor la obiectivul „Acumularea Mihăileni de pe râul Crișul-Alb, județul Hunedoara”, o investiție începută în anul 1987 și nefinalizată încă. Documentul a fost remis și în atenția ministrului mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

Obiectivele realizării acestei investiții constau în asigurarea necesarului de apă pentru populație și pentru zona industrială, producerea de energie electrică și apărarea împotriva inundațiilor pentru un sector întins al râului Crișului Alb, respectiv Mihăileni-Gurahonț.


Acest obiectiv de investiții este în concordanță cu obiectivele de îmbunătățire a calității vieții oamenilor, cu cele referitoare la standardele de mediu, dar și cu cele care implementează o infrastructură adecvată de prevenire a riscurilor naturale, contribuind esențial la îndeplinirea angajamentelor României față de Uniunea Europeană, se arată în documentul transmis premierului Nicolae Ionel Ciucă.


„Ne exprimăm speranța și dorința ca acest obiectiv atât de important să nu fie analizat și tratat ca și intenția Consiliului Județean Hunedoara de a prelua Termocentrala Mintia în scopul producerii de energie electrică, în contextul unei crize energetice la nivel național și european. Intenția noastră am prezentat-o în mod repetat, în cel puțin 3 adrese, înaintate către toate autoritățile competente, inclusiv către Ministerul Energiei”, se arată în textul documentului semnat de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.


Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara




187 afișări
bottom of page