top of page

Liberalii hunedoreni se îndreaptă încet, dar sigur, spre dezastru!


Vetuța Stănescu face tranziția de la „Pupate-aș dacă am Covid” la „Ai Covid? Bine. Ești terminat!”?


Finalul anului 2020 găsește Filiala Județeană a PNL Hunedoara în cea mai proastă formă din ultimii 25 de ani. Rezultatele catastrofale obținute la alegeri, dublate de promisiunile neonorate pe de-o parte și de deciziile politice greșite pe de cealaltă parte, au transformat PNL Hunedoara într-o umbră palidă a ceea ce a fost cândva. Iar viitorul sună rău!


Puțină istorie nu strică!


După ce, în 1996, PNL a câștigat Primăria Deva, formațiunea a început să crească la nivelul județului. Mărirea partidului care avea să își pună amprenta pe viitorul județului a început în anul 2004 când, împreună cu PD, liberalii au câștigat președinția Consiliului Județean Hunedoara. Următorii 12 ani au făcut dovada lipsei de viziune și profesionalism la nivelul tuturor structurilor conduse de PNL. Putem spune fără teama că am greși că startul dezvoltării județului în urma tranziției de la profilul monoindustrial a fost ratat.


Cu toate acestea, liderii de la acea vreme ai PNL, au reușit să obțină în alegeri rezultate categorice. În 2008, PNL a câștigat prin vot uninominal președinția CJ Hunedoara. În 2012, la fel, dar în alianță cu alte partide. La alegerile locale și parlamentare, PNL și-a adjudecat posturi extrem de importante. Partidul a fost „pe val”.


„Pacientul” nu răspunde la tratament


În ciuda tuturor promisiunilor neonorate și a dosarelor penale care au zguduit din temelii filiala județeană, PNL a reușit să obțină, în 2016, un scor bunicel: 15 consilieri județeni. Prea puțini însă pentru a mai emite pretenții la conducerea Consiliului Județean Hunedoara. PSD și-a adjudecat 18 posturi care au permis alegerea conducerii monocolore.

În patru ani de opoziție însă, PNL Hunedoara nu a reușit să se regrupeze și să prezinte hunedorenilor o alternativă coerentă la guvernarea locală a PSD. Dovadă în acest sens este rezultatul catastrofal de la alegerile locale din 27 septembrie când, nu numai că a pierdut la o diferență rușinoasă competiția pentru șefia CJ Hunedoara, dar a reușit contraperformanța de a obține doar 6 locuri în consiliu.


Începe criza de leadership


După cum era de așteptat, conducerea județeană a PNL a demisionat după eșecul devastator din 27 septembrie 2020. Lucian Heiuș a recunoscut eșecul și și-a depus mandatul de președinte. În locul lui Heiuș, conducerea centrală a partidului a numit-o pe Vetuța Stănescu în funcția de președinte interimar.


În scurtul său mandat, Vetuța Stănescu a obținut o singură performanță, și aceea personală: să câștige un post de deputat. În rest, lista lungă a eșecurilor conturează un mandat la șefia filialei care va îngropa definitiv istoricul PNL. Primul semn este grăitor: pentru prima dată în ultimii ani, la alegerile parlamentare, PNL a fost învins categoric în municipiul Deva de PSD.

Răzbunarea pentru votul dat de deveni a venit imediat: Termocentrala Mintia, administrată de guvernarea PNL, nu mai poate funcționa de la 1 ianuarie 2021 punând în pericol mii de locuințe racordate la rețeaua de termoficare. Mii de deveni vor începe Anul Nou fără căldură și apă caldă, pe modelul patentat deja la București, tot de către politicienii „de dreapta”.


În ceea ce privește posturile de senator obținute, trebuie subliniat că acest fapt se datorează voturilor obținute în alte județe, întrucât atribuirea celor două mandate s-a făcut cu voturile aflate după virgulă. Din resturi, La fel cum și Carmen Hărău a ajuns senator. Tot din resturi.


Politica lui „Ciocu mic!”


În ultimul an, Guvernul din care a făcut parte și secretarul de stat Vetuța Stănescu, și-a dat măsura competenței cu vârf și îndesat. Incapabil să gestioneze criza sanitară, dar decis să-și mulțumească propria clientelă, Guvernul liberal a pedepsit în nenumărate rânduri județul Hunedoara.


Cele mai recente decizii care dovedesc politizarea excesivă a alocării fondurilor sunt cele care vizează plata sumelor pentru asistenții persoanelor cu handicap și alocările pentru funcționarea UAT-urilor. Primăriile PNL au fost favorizate în mod grosolan ca și cum hunedorenii din localitățile conduse de primari PSD nu ar avea dreptul la viață, la un trai decent. „Grosul” a fost direcționat, din pix, spre primarii liberali din două motive: pentru a-i recompensa pe primarii liberali pentru voturile obținute la alegerile parlamentare și pentru a-i pune în dificultate pe primarii PSD.


O să ne fie dor de Carmen Hărău


Vetuța Stănescu face tranziția injustă de la „hunedorenii mei”, la „liberalii mei”. Urmând modelul lui Klaus Iohannis, fosta directoare economică de la Spitalul Județean de Urgență din Deva, se poziționează strict de partea votanților PNL. Sunt „ai noștri” și „restul lumii”.

Vetuța Stănescu are capacitatea de a glorifica cinismul și răutatea pe care le ascunde sub masca pe care o poartă de ceva vreme. Vetuța Stănescu are seninătatea de a lovi în oameni aflați în suferință, fără nicio remușcare fără să țină cont că atunci când colegii săi liberali, infectați cu SARS-CoV-2 erau internați la clinica din Timișoara, nimeni din spectrul politic nu și-a permis să-i atace (deși motive erau, știe și doamna Stănescu).

Nu vi se pare că Vetuța Stănescu face tranziția de la „Pupate-aș dacă am Covid” la „Ai Covid? Bine. Ești terminat!”?


Timpul va demonstra, probabil, că legendele care au marcat cariera fostului parlamentar PNL Carmen Hărău sunt mici glume, față de cele care vor purta amprenta Vetuței Stănescu.

Va urma


2.614 afișări

Kommentare


bottom of page