top of page

Lucian Rus, candidat PSD pentru funcția de primar al municipiului Deva: Deschiderea unei administrații față de cetățeni se măsoară în capacitatea acesteia de a se consulta cu cetățenii


De-a lungul carierei mele, fie că vorbim despre mediul privat în care am operat foarte mulți ani, fie că vorbim despre expertiza acumulată în calitatea mea de ministru secretar de stat în Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, am învățat că o strategie bună, are drept punct de plecare consultarea cu oamenii.


La Deva, un loc pe care-l numesc cu drag acasă, același principiu al ascultării active l-am practicat în cadrul programului „Lucian Rus vine pe strada ta” un program în care am propus printre altele ideea extinderii la nivel de regulă a bugetului participativ ca formă de punere în operă a doleanțelor devenilor.

Nu a fost și nu este nici acum vorba doar despre asfaltări, întreținerea spațiilor verzi sau a locurilor de joacă dintre blocurile copilăriei noastre. Este întotdeauna despre constituirea unor grupuri consultative care să dea viață unor proiecte capabile să transforme spațiul urban într-unul eficient, funcțional și deschis nevoilor imediate și nu numai ale unei comunități care în cele din urmă plătește taxe și impozite în acest municipiu și știți deja că nu sunt puține.


Deva are în acest moment nevoie de un primar care să coboare din birou și să își asume dezvoltarea Devei în parteneriat cu beneficiarii acestei dezvoltări și anume devenii. La acest moment orice altă variantă nu face decât să ne îndepărteze de esența dezvoltării durabile și să ne apropie de un mecanism administrativ greoi, cu o birocrație greu de înțeles pentru oameni și cu rezultatele pe care le vedeți deja.


Deva, a pierdut din păcate, competiția cu municipii similare din jur și acest aspect nu este o declarație politică ci o realitate cu are ne confruntăm cu toții. Am văzut foarte des folosit în această campanie, termenul de vinovăție, uneori ironic alteori serios și grav, numai că în viziunea mea ca om implicat în viața comunității, nu este vorba despre asta, este în cele din urmă vorba despre asumarea faptului că avem o serie de responsabilități față de deveni.

Prima dintre acestea este creșterea capacității administrative a instituției prin consultarea cu devenii. Cu ei trebuie să vorbim despre stradă, școală și spital, despre sport, cultură și oportunități. Lor trebuie să le explicăm cum cheltuim bugetul consistent al urbei și să ne asigurăm că participarea la decizie este un mecanism care implică pe scară largă devenii.


Asta vă promit că o să fac alături de echipa mea și asta cred că trebuie făcut, simplu și eficient, fără prea multe povești.


Am mai spus-o și o repet, oamenii rămân acolo unde există speranță pentru viitor, acolo unde simt că, contează pentru cei care vin și solicită votul după care explică în foarte multe cuvinte și proceduri cum nu se poate crește nivelul calității vieții în municipiul Deva.

Șansa acestui municipiu o reprezintă oamenii onești ai Devei și vă rog frumos să mă credeți, sunt mulți și mă întâlnesc în fiecare zi cu ei, în cartierul lor, pe strada unde domiciliază și unde ar vrea să fie mulțumiți.


Dragii mei, pe 9 iunie putem da o șansă Devei, copiilor noștri și viitorului acestui oraș.


Am pierdut timp cu experimentele unei administrații total ineficiente care și-a dovedit lipsa de viziune și mai ales lipsa de implicare în problemele comunității.

Vă chem alături de mine, pentru ca pe 9 iunie să face primul pas spre o Deva a normalității și a respectului pentru cetățean.

Comandat de PSD - Partidul Social Democrat organizația județeană Hunedoara. CMF: 21240002


149 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page