top of page

LUCIAN RUS: Se poate întâmpla o tragedie pe Cetatea Devei!

Observ cu mâhnire că incidentele ce privesc Telecabina Cetății Deva se repetă cu o constanță îngrijorătoare. Ieri, o nouă defecțiune la telecabină a fost la un pas să producă o tragedie. Telecabina a avut o alunecare în gol de câțiva metri, iar un copil a suferit un atac de panică. A fost nevoie de intervenția echipajelor SMURD care au sosit imediat la poalele Cetății. Imaginile de la fața locului cu turiștii speriați, evacuați din telecabină și zeci de copii sosiți cu două autocare la Cetate, martori la acest eveniment, pot pune într-o lumină proastă acest obiectiv turistic.


Tocmai de aceea, cred că această situație trebuie privită cu maximă seriozitate și cu multă responsabilitate. Nu îmi doresc să intru într-o polemică pe această temă cu cei care conduc administrația locală, dar consider că această problemă trebuie adusă în discuție. Din câte observ, pot spune că administrația locală nu pare să realizeze cât de gravă este situația și nu ia în calcul ca această telecabină să fie minuțios expertizată, înainte de a mai fi pusă în funcțiune. Această atitudine din partea administrației locale nu face altceva decât să ridice mari semne de întrebare și să genereze tot felul de supoziții!

Insistența cu care această telecabină este lăsată să funcționeze este, din punctul meu de vedere, o încercare de a masca realitatea, ceea ce nu este o soluție. Mai ales că vorbim de siguranța cetățenilor și de pericolul ca acest obiectiv turistic de o importanță majoră pentru Deva să devină nefrecventabil.


Cine răspunde dacă se întâmplă o tragedie pe Cetatea Devei?

Aceasta este întrebarea la care atât eu, cât și o mare parte a locuitorilor municipiului Deva așteptăm un răspuns.


Lucian Rus, candidatul PSD la Primăria Deva


168 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page