top of page

Lucica Muntean (PNL): Sporul rușinii pentru Valea Jiului

E vremea retrospectivelor și a bilanțurilor de peste an. Așa că viața politică și politicienii hunedoreni, mai ales cei care ne reprezintă la nivel înalt, nu pot fi ocoliți de ochiul critic al comunității. Este și cazul senatoarei PNL Lucica Muntean, care vine din sistemul educațional și s-a făcut prea puțin remarcată în ultimii trei ani în activitatea sa de parlamentar. Doar de ceva vreme pare că a prins glas și pare că se pricepe la toate, semn că se apropie alegerile și peneliștii hunedoreni încep să-și tureze motoarele.


Legat de senatoarea din Valea Jiului, ne vin în minte câteva declarații mai vechi ale domniei sale legate de sporul de zonă defavorizată, acordat profesorilor care predau în Valea Jiului și de care a beneficiat și dânsa destul de multă vreme. Dar pe care nu s-a sfiit să-l numească un spor al rușinii (!?) și să vorbească despre lucrurile mărețe pe care le aștepta de la partidul domniei sale pentru îmbunătățirea veniturilor profesorilor.


Suntem la final de 2023, sporul e la locul lui, iar PNL nu a umblat semnificativ la salariile profesorilor, deși a fost la butoanele guvernării o perioadă destul de lungă!


Tocmai acest spor de zonă defavorizată a făcut ca Valea Jiului să aibă profesori dedicați care pregătesc inclusiv elevi de elită. Ce s-ar fi întâmplat cu școlile din Valea Jiului, dacă nu ar fi existat acest spor care să-i motiveze pe profesori să rămână în zonă? A dat și poate încă dă bine ca această facilitate de care s-au bucurat sute de dascăli să fie înfierată...


E simplu să vorbești, fără să ai soluții sau măcar sprijin pentru a le implementa atunci când ele există. E mai la îndemână să vii și să spui că sporul e un spor al rușinii, că nu ne mai place și că vrem alt sistem de salarizare! PNL în perioada în care a fost singur la guvernare nu a reușit să îndulcească deloc viața profesorilor.


Ce să mai vorbim de creșteri salariale consistente sau plata unor restanțe pe care cadrele didactice le-au câștigat după ce și-au căutat dreptatea în instanță!


Astăzi, salariile profesorilor încep să se așeze pe un făgaș normal. Chiar dacă la mijloc a fost o grevă, guvernul proaspăt format a decis în vară creșterea lefurilor pentru această categorie socială, cu o contribuție vitală în formarea a generații și generații de elevi.





145 afișări0 comentarii
bottom of page