top of page

Mândria liberalilor este faliment pentru județul Hunedoara


Campania electorală pentru alegerile parlamentare capătă accente ridicole în județul Hunedoara. După eșecul devastator de la alegerile din 27 septembrie, liberalii par că nu au înțeles absolut nimic din încrederea extrem de scăzută manifestată de hunedoreni la vot. PNL continuă să surprindă neplăcut prin promovarea unor oameni și mesaje demne de campaniile electorale din anii zorilor democrației.


Fostul prefect de Hunedoara, Vasilică Potecă, este unul dintre cei mai agitați candidați la alegerile din 6 decembrie. Autodeclarat mare profesionist în administrație locale, numit prefect în baza unor înțelegeri subterane, fost sponsor al PNL, fost afacerist cu alcool și lenjerie intimă, Potecă dă lecții tuturor de la înălțimea microfonului care îi este așezat sub nas.

Ce-l recomandă? Păi, că vrea să recunoască sau nu, Potecă este principalul artizan al dezastrului produs la Spitalul Județean de Urgență Deva la începutul pandemiei. De capul său a decis în martie că spitalul din Deva trebuie să devină spital Covid, în ciuda opoziției tuturor cadrelor medicale. Acest fapt a fost confirmat și de col. Constantin Vlase, managerul militar care a concluzionat că un spital județean de urgență nu poate fi transformat în unitate Covid. Ba mai mult, Potecă a încercat să-și impună un om la conducerea unității sanitare, ilegal, și anume pe Silviu Didilescu. Acesta nu a rezistat însă mai mult de șapte zile și și-a înaintat demisia, nu înainte de a crea haos în unitatea medicală.

Ca să-și apere funcția, prefectul Potecă, baricadat în sediul Prefecturii, s-a dat bine pe lângă șefii săi liberali de la București și a propus aducerea conducerii militare. Consiliul Județean Hunedoara, care administrează spitalul din Deva, a îndeplinit doar o formalitate atunci când a transmis Ministerului Apărării Naționale solicitarea pentru detașarea unor medici militari aici. Hotărârea fusese deja bătută în cuie la inițiativa prefectului Vasilică Potecă, iar echipa de medici militari plecase deja spre Deva.

Acum, candidatul Potecă face turul televiziunilor și povestește el cum e cu chestiunea spitalelor care primesc statut Covid. Uită însă că a condus vreme de câteva luni bune instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu și că prefectul are un cuvânt greu de spus în problemele care țin de treburile județului. Uită să spună că a blocat accesul a mii de pacienți la un spital județean de urgență: victime ale accidentelor rutiere, bolnavi de cancer sau diabet, etc.

Dacă ar lăsa populismul la o parte, Potecă n-ar mai avea nimic de spus. Cum explică, de exemplu, candidatul liberal Potecă lipsa unei strategii coerente și unitare de luptă împotriva coronavirusului sau lipsa soluțiilor pentru repararea dezastrului din educație, produs odată cu mutarea cursurilor exclusiv în online. Fapte de care este răspunzător guvernul format din colegii săi liberali!Sursa foto; mesagerulhunedorean.ro

37 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page