top of page

Mesajul Președintelui Consiliului Județean Hunedoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

În acest an, Ziua Mondială a Sănătății atrage atenția asupra importanței mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor și acțiunile urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoși.


Sănătatea este și va fi o prioritate pentru administrația județeană pe care o conduc. Investițiile în reparația capitală a Spitalului Județean de Urgență din Deva, în reabilitarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a secțiilor medicale, investițiile de la sanatoriile de pneumoftiziologie de la Brad și Geoagiu, toate realizate cu fonduri guvernamentale, europene și din bugetul propriu, sunt mărturii ale preocupării noastre constante pentru îmbunătățirea serviciilor oferite pacienților.


Cu toate acestea, mesajul zilei de astăzi este acela că prevenția și comportamentul nostru social determină viitorul nostru. Organizația Mondială a Sănătății estimează că, anual, mor peste 13 milioane de oameni în întreaga lume din cauza crizei climatice.

Cuvântul de ordine pentru noi toți trebuie să fie „responsabilitate”, pentru că doar așa, prin fiecare gest pe care îl facem, putem evita sau micșora pericolul apariției afecțiunilor medicale cauzate de felul în care tratăm planeta.


Totodată, ziua de astăzi îmi oferă prilejul de a transmite mesajul meu de susținere pentru toți cei care trudesc pentru a trata pacienții în unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara și din întreg județul.





70 afișări
bottom of page