top of page

Microbuze electrice pentru elevii din județul Hunedoara

Microbuze electrice pentru elevii din județul Hunedoara


Astăzi, la sediul Guvernului României, am semnat contractul de finanțare care vizează achiziția de microbuze școlare electrice pentru elevi, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin Ministerul Educației.

Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Hunedoara (lider de proiect) în cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Microbuze electrice pentru elevi”.

Îmbunătățirea condițiilor de transport al elevilor este una dintre preocupările noastre constante, iar șansa obținerii acestei finanțări ne-a determinat să facem toate demersurile pentru achiziția acestor mijloace de transport moderne și ecologice.

În total, județului Hunedoara i-au fost alocate peste 30 de milioane de lei. În prima tranșă, vor fi achiziționate microbuze școlare electrice pentru 23 de primării din mediul rural, în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Acest proiect de achiziție a microbuzelor electrice școlare vine în sprijinul elevilor care fac naveta la școală și care vor avea condiții de transport mult îmbunătățite. De asemenea, oferă posibilitatea realizării unei rețele de transport verde, dotată la standarde înalte, inclusiv cu stații de încărcare.

De curând, Consiliul Județean Hunedoara a făcut demersuri pentru achiziția altor 12 microbuze electrice pentru transportul elevilor, care vor fi cumpărate cu fonduri provenite din alte surse de finanțare.


Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara32 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page