top of page

Microbuzul răsturnat lângă Balșa avea CAUCIUCURI DE VARĂ. Șoferului i-a fost ridicat certificatul de înmatriculare al mașinii

Rezultate cercetării la fața locului au relevat faptul că accidentul produs în aceasta dimineață, pe DJ 705, pe sensul de mers Balșa-Geoagiu, a avut loc din cauza drumului acoperit cu zăpadă, dar mai ales din cauza faptului că microbuzul avea cauciucuri de vară „pe față”, iar „pe spate” era echipat cu cauciucuri de iarnă, dar extrem de uzate. Din cauză că nu a mai putut stăpâni vehiculul, șoferul microbuzului s-a răsturnat într-un șanț, iar trei persoane au fost rănite. În microbuz se aflau și trei copii, care însă nu au fost răniți.


„S-a constatat că microbuzul avea cauciucuri de vară pe față, iar cele de pe spate erau de iarnă, însă uzate peste limita admisă. Șoferul a fost sancționat contravențional și s-a dispus ridicarea certificatului  de înmatriculare”, a declarat pentru „Știri din Hunedoara”, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Trei persoane au fost rănite în urma accidentului.

„La data de 16 ianuarie 2024, în jurul orei 06:50, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier pe un drum public, între localitățile Balșa și Ardeu.Polițiștii care s-au deplasat la fața locului, din primele cercetări efectuate, au stabilit că un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comuna Almașu Mare, județul Alba, în timp ce conducea un microbuz pe DJ 705, pe sensul de mers Balșa –Geoagiu, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul microbuzului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.În urma accidentului rutier a rezultat rănirea a trei pasageri aflați în microbuz (două femei și un bărbat), cu vârste cuprinse între 49 și 64 de ani, toți din comuna Balșa, care au fost transportați la Spitalul Municipal Orăștie, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.





224 afișări
bottom of page