top of page

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse: România a făcut progrese în ceea ce privește drepturile copilului

Ministrul Muncii, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, s-a întâlnit cu reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, cu care a discutat despre proiecte ce vor fi implementate pe parcursul acestui an.

 ”I-am vorbit doamnei Anna Riatti despre programul care prevede construcția de centre de zi pentru copii din fonduri PNRR și care se află deja la al doilea apel, fiind posibile înscrieri până la data de 1 martie. Anna Riatti a dorit să transmită un mesaj și participanților la prima întâlnire a grupului de lucru pentru elaborarea și adoptarea Legii Familiei. Reprezentanta UNICEF în România a spus că țara noastră a făcut progrese foarte bune în ceea ce privește drepturile copilului, acest lucru datorită eforturilor depuse de către toate ministerele. De asemenea, doamna Riatti a subliniat importanta colaborarii interministeriale pentru implementarea Garanției pentru copii”, a transmis ministrul Natalia Intotero.

Conform sursei citate, în acest an UNICEF România va participa la Programul Delegat de Tineret la ONU.

Ministrul Familiei a purtat discuții și cu președintele ANPDCA, secretarul de stat Rareș-Petru Achiriloaie, despre proiectele la care cele două instituții vor colabora în acest an. Este vorba în special despre implementarea măsurilor din Garanția pentru copii, campania anti-drog destinată tinerilor între 14 și 35 de ani, dar și programe de combatere a violenței impotriva copiilor.
11 afișări0 comentarii

Bình luận


bottom of page