top of page

Ministrul Transporturilor, vizită pe șantierele de modernizare a infrastructurii feroviare și rutier

Demnitarul a fost prezent, astăzi, în teren pe șantierele de modernizare a infrastructurii feroviare deschise pe Coridorul IV paneuropean (Coșlariu – Vințu de Jos – Simeria – Gurasada – Radna). Ministrul, împreună cu reprezentanții CNCF CFR SA, a verificat stadiul realizării lucrărilor la calea ferată pe două dintre tronsoanele situate în județul Hunedoara. Vizita a fost urmată de o scurtă conferință de presă susținută împreună cu prefectul Județului Hunedoara, Fabius - Tiberiu Kiszely, la organizarea de șantier din stația CF Deva. Vizita va continua și vineri, ministrul urmând să inspecteze inclusiv lucrările la lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva.


 Răzvan Cuc, în vizită pe șantierele de modernizare a infrastructurii feroviare și rutiere din zona noastră
Răzvan Cuc, în vizită pe șantierele de modernizare a infrastructurii feroviare și rutiere din zona noastră

La întâlnirea cu ministrul Transporturilor au fost prezenți președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea - Flaviu Bobora și deputatul Laurențiu Nistor, direct interesați de modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare care asigură legături mai rapide atât în plan intern cât și extern, dar și o mai bună vizibilitate a județului Hunedoara.


Primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu, și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, au fost, de asemenea, prezenți la vizita ministrului de la Deva. Primarul din Vețel a dorit să lămurească problema construirii pasajului peste calea ferată de mare viteză, care ar afecta proprietățile mai multor familii din Mintia, iar primarul din Uricani a solicitat din nou sprijin pentru continuarea investiției la DN 66A Uricani – Băile Herculane. Investiția odată realizată ar deschide noi oportunități de dezvoltare pentru Valea Jiului și ar scurta timpul de deplasare pentru locuitorii județului Hunedoara care doresc să ajungă în stațiunea Băile Herculane. De altfel, circa 20.000 de locuitori ai Văii Jiului au semnat o petiție prin care arată că își doresc continuarea modernizării drumului, inițiativă susținută inclusiv de primari și de o parte a parlamentarilor de Hunedoara.2 afișări
bottom of page