top of page

Ministrul Tătaru îşi dă cu firma în cap și numește un medic demisionar în plină pandemie, în funcția


Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva este dr. Bianca Glodean-Onescu, medic primar, vicepreședinte al Sindicatului Medicum Honoreum! Din start, acest lucru nu sună bine! Un vicelider de sindicat sare în tabăra conducerii! Într-o ţară normală, oamenii sindicatului își păstrează direcția, fără să facă rabat de la principii. Nici măcar atunci când sunt momiți cu funcții înalte! Plus că, spun gurile rele, nu toți medicii din spital sunt de acord cu această propunere. Pe de altă parte, îl credeam pe Nelu Tătaru un om cu scaun la cap, echilibrat și bine-inteționat, preocupat să facă ordine în sistem! Acum, văzând ce se întâmplă la Deva, începem să avem îndoieli în ceea ce privește bunele sale intenții!


Dar să vedem mai întâi faptele. Doamna doctor Bianca Glodean-Onescu, medic internist la spitalul din Deva, și-a semnat demisia în plină pandemie, la data de 14.04.2020, invocând motivul "nerespectării de către angajator a obligațiilor asumate prin contractul individual de muncă". Asta, în condițiile în care alți colegi de-ai săi au lăsat orice nemulțumire și teamă la o parte și au venit de acasă să-și ajute colegii rămași în prima linie.

Deci, cea care contesta măsurile luate de conducere și demisiona în plină criză, conduce acum instituția, care încă este spital Covid! Ba mai mult, o recomandare a dr. Glodean în funcția de manager vine și de la primarul municipiului Deva (!), Florin Oancea, care prin adresa cu numărul 34920 din 05.05.2020, transmisă către Prefectura Județului Hunedoara, își arată susținerea "ca primar" a hotărârii luate de Sindicatul Medicum Honoreum (al cărui vicepreședinte este dr. Glodean) "cu privire la propunerile făcute de colectivul medical al instituției (sic!) cu privire la persoanele care urmează a fi numite în conducerea spitalului"! Altă ciudățenie, am spune! Ce treabă are primarul Devei cu numirile la spitalul din Deva? Nu contestăm faptul că primăria a dat bani spitalului pentru achiziția de aparatură în unele secții, dar nu știm ca primăria să administreze spitalul, să dea bani pentru funcționare, să deruleze acolo proiecte finanțate din fonduri europene. Asta a fost și este treaba Consiliului Județean Hunedoara!


Consiliul Județean Hunedoara a fost atras într-un joc nederept. Instituției i s-a solicitat de către ministrul sănătății, Nelu Tătaru, să desemneze o nouă echipă de conducere, pe fondul anunțatei retrageri a echipei de medici militari. Astfel, conducerea CJ Hunedoara a numit-o în funcția de manager pe Liliana Vaidner, fost manager al Spitalului CFR Simeria, unde a avut rezultate excepționale, și fost director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Dar "recomandarea" primarului și a prefectului (Potecă lovește din nou!) a fost preferată de ministrul Tătaru!

Situația este una complicată, deoarece din data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență, CJ Hunedoara va putea numi echipa managerială, iar decizia ministrului nu face decât să îngreuneze activitatea și să tensioneze și mai mult atmosfera de la SJU Deva!




Sursa foto; adevarul.ro

2.984 afișări
bottom of page