top of page

Monica Iacob Ridzi a pierdut procesul la CEDO

Monica Iacob Ridzi a pierdut la CEDO procesul în care a acuzat statul român că a avut parte de o judecată nedreaptă. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ca inadmisibilă cererea fostului ministru român al Tineretului şi Sportului, arată un comunicat publicat astăzi de instanţa de la Strasbourg și citat de Radio România Actualități.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată pentru corupţie şi abuz în funcţie, dar a cerut la CEDO să i se facă dreptate, acuzând faptul că nu a avut parte de un proces echitabil şi că nu a fost posibilă audierea a doi martori în cursul procedurii penale.

Fostul ministru, din Valea Jiului a primit în 2014 o pedeapsă de 5 ani cu executare pentru dosarul în care a atribuit ilegal contracte la tarife supraevaluate către unele firme private pentru organizarea festivităţilor de Ziua Tineretului, din 2 mai.

S-a stabilit atunci că prejudiciul produs a fost de 650 de mii de euro, bani pe care i-a folosit în propria-i promovare.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu și a fost pusă în libertate în 22.11.2017. Sursa: HD365 TV
194 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page