top of page

Natalia Intotero: Campanie de conștientizare a tinerilor instituționalizați, la Deva

Este normal să existe emoții și temeri cu privire la viitor, mai ales atunci când ești un tânăr instituționalizat, când te apropii de vârsta de 18 ani și nu știi ce îți rezervă viitorul. Iar dacă te numeri printre mamele minore crezi că șansele tale la o viață mai bună sunt tot mai mici.

Azi la Deva, în județul Hunedoara am participat la campania de conștientizare a tinerilor instituționalizați cu privire la drepturile pe care ei le au după ce devin majori.

Am fost extrem de plăcut surprinsă să văd că cei mai mulți tineri din sală fie erau deja studenți, fie se aflau încă pe băncile liceelor dar cu gândul de a urma o facultate. Optimismul și încrederea pe care am simțit-o în sală îmi întărește convingerea că aceste campanii de conștientizare pe care le facem în județele țării sunt extrem de utile, pentru că suntem aici că să le fim alături și să-i ajutăm pe acești tineri să aibă încredere în ei să-și ia cu încredere viața în piept.


Atmosfera a fost deosebit de plăcută pentru că cei aproape 80 de tineri aflați în sală au pus multe întrebări despre opțiunile pe care le au odată ce devin majori, au primit răspunsuri, dar și sfaturi cu privire la faptul că odată cu maturitatea vor apărea și multe responsabilități, nu doar drepturi. Mă bucur că le-am fost alături personal în acest prim pas și le doresc mult succes în alegerea celei mai bune opțiuni pentru viitorul lor!

20 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page