top of page

Natalia Intotero: Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate / Violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, afirmă, miercuri, de Ziua Naţională a egalităţii de Şanse între femei şi bărbaţi, că violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele.


Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Naţională a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, marcată în fiecare an în 8 mai.


Adoptată de Senatul României în urmă cu 10 ani şi un an mai târziu de Camera Deputaţilor şi apoi promulgată de şeful statului, Legea 23/2015 pentru promovarea egalităţii de şanse între sexe este parte integrantă a politicilor sociale din ţara noastră.


”Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă şi democratică. Violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele, iar Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalitatea de Şanse încurajează prin politicile sale susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie, cât şi implicarea bărbaţilor ca parteneri activi în viaţa de familie. Ziua Naţională a egalităţii de şanse este un bun prilej de a conştientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero.


Potrivit reprezentanţilor ministerului, Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi ”este o oportunitate pentru întreaga societate românească de a se apleca asupra acestui principiu fundamental al democraţiei sociale şi de a identifica soluţii sustenabile pentru promovarea de politici publice în toate sferele vieţii publice: educaţie, sănătate, piaţa muncii, participare la decizie, împuternicirea economică a femeilor şi fetelor”.


”Adăugăm aici şi Garanţia pentru Copii, adoptată anul trecut de Guvernul României şi a cărui implementare a început, are un potenţial uriaş de a schimba vieţile copiilor din ţara noastră, unde 41,5% dintre ei sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială. Copiii şi tinerii au dreptul la educaţie incluzivă de calitate, indiferent de locul în care locuiesc”, a mai transmis Ministerul Familiei.


4 afișări0 comentarii

Σχόλια


bottom of page