top of page

Natalia Intotero: Femeia, model de inspirațieFemeile atrag apreciere zilnic, iar data de 8 martie oferă șansa de a arăta această apreciere la nivel internațional. Rolul femeilor este unic, acestea demonstrând zilnic faptul că își urmează și își îndeplinesc visele pe plan profesional, dezvoltându-se totodată pe plan personal. Ceea ce le face însă speciale este puterea lor de a-și balansa cariera cu întemeierea și grija purtată familiei lor. Ca mame, ele își oferă dragostea necondiționată, sacrificându-se zilnic și trecând peste nenumărate obstacole pentru a-și ocroti copiii.


Încă de la vârstă adolescenței, ele se pregătesc pentru viitor, încercând să își găsească drumul și prioritățile în viață. Constant sunt înconjurate de standardele și așteptările celorlalți, acestea influențându-le deciziile și părerile. Femeile ajung însă într-un punct în care se descoperă pe sine iar factorii exteriori nu mai au putere asupra lor. A fi femeie reprezintă o continuă călătorie în care fiecare zi și experiență fac parte din depășirea încercărilor la care sunt supuse, cunoscându-și calitățile și urmându-și idealurile fără a se lăsa influențate de standardele impuse de societate.


Stereotipurile si prejudecățile au reprezentat mereu un impediment în atingerea egalității de șanse între femei si bărbați. Salut inițiativa Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de doamna Gabriela Firea. “Manifestul pentru drepturile femeilor” susține strategii si obiective realizate, dar și în lucru, precum: promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și  prevenirea și combaterea violenței domestice, ghidul standardizat privind hărțuirea pe criteriul de sex si hărțuirea morala la locul de muncă, atingerea cotelor de gen de 30% în consiliile de administrație și pe listele electorale.


Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse susține totodată creșterea la 16 ani a vârstei minime privind consimțământul sexual, introducerea beneficiilor fiscale pentru mame, oferind de asemenea sprijin pentru mamele minore. Nu în ultimul rând, prin proiectele privind violența domestică se implementează centre de intervenție pentru victimele violenței sexuale, cabinete de consiliere și sprijin pentru reintegrarea socio-profesională a acestora, dar și instituirea echipelor mobile de intervenție. 


Femeile: mamele, bunicile, soțiile, fiicele, colegele, toate reprezintă un model și reușesc prin tot ceea ce fac, să inspire continuu. Ele ne învață ce este iubirea, bunătatea, eleganța, echilibrul, grija, răbdarea, responsabilitatea, respectul, motivația, succesul, reușind sa reprezinte o sursă de inspirație pentru toți, dovedind, dar totodată dovedindu-și că aspiră la mai mult. Ele își urmează scopul spulberând stereotipuri și demonstrând zilnic faptul că determinarea și voința le caracterizează, fără să își neglijeze însă valorile.


La mulți ani!

Helpline non stop gratuit 0800.500.333

Dedicat victimelor violenței domestice, discriminării pe criterii de sex și traficului de persoane


Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ

472 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page