top of page

Natalia Intotero l-a invitat în mod oficial pe Europarlamentarul GUIDO REIL să viziteze RomâniaAstăzi, 11 octombrie 2022, i-am transmis domnului europarlamentar Guido Reil o scrisoare prin care îl invit să viziteze România. Săptămâna trecută, în Parlamentul European, acesta a menționat că România este vestul sălbatic al Europei și că țara noastră nu merita să fie nici măcar în Uniunea Europeană, darămite în spațiul Schengen. Aceste declarații au provocat un puternic sentiment negativ. Atât eu cât și mulți alți români ne-am simțit insultați.


Mai târziu, într-un interviu, domnul Reil a menționat că și-a conturat această părere după ce ne-a vizitat țara în tranzit spre Ucraina. Așadar, în maxim câteva ore sau una-două zile. Ca urmare, i-am adresat o invitație să ne viziteze și să îi fiu gazdă, astfel încât să ne vadă așa cum suntem: oameni cu bun simț, primitori și oricând dispuși să discutăm chiar și cu acei oameni care poate ne-au greșit în trecut. Avem o cultură și o istorie extraordinară și sunt convinsă că va aprecia asta.


Am speranța că domnul europarlamentar va da curs invitației și sper să îi putem schimba părerea despre România, cu atât mai mult cu cât țara noastră are nevoie de susținere din partea tuturor în drumul său spre spațiul Schengen. Este un obiectiv de țară și trebuie să luptăm pentru el.


Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ
40 afișări
bottom of page