top of page

Natalia Intotero: Locul oferit TÂNĂRULUI, în țara lui CÎȚU

Guvernarea miniștrilor performanți de dreapta s-a dovedit inoportună tuturor, inclusiv copiilor și tinerilor din România. Asistăm de mai bine de un an la pledoarii care mai de care, la promisiuni care se dovedesc pe rând minciuni, la o lipsă acută de programe care să răspundă problemelor unei generații de copii uitați acasă.

Țara tinerilor, subintitulată astfel de membrii coaliției în campaniile electorale, s-a dovedit a fi ȚARA FĂRĂ TINERI. Va întreb: câte dintre declarațiile miniștrilor fac referire la copii, la tineri, sau la proiectele și strategiile de dezvoltare profesională a acestora aici, ACASĂ? Nici măcar una. Știm, guvernul austerității a știut să facă pentru tineri ce a făcut și pentru vârstnici: să îi pedepsească. Mai nou, asistăm la un război în coaliție pe banii copiilor!

Să privim retrospectiv. În urmă cu doi ani, România susținea transportul gratuit pentru elevi și studenți, creștea alocațiile și bursele de merit, oferea noi burse din fonduri europene, organiza tabere pentru românii din afara granițelor țării, a extins programul „masă caldă” și a finalizat prin programe de dezvoltare susținute de guvern grădinițe și creșe. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele implementate și prevăzute în STRATEGIA PENTRU TINERI a PSD.

Ce nu înțeleg cei de la guvernare este că, viitorul tinerilor și copiilor noștri este cel care contează. Pentru ei lucrăm! De curând, sute sau chiar mii de copii s-au întors acasă, odată cu familiile lor. Pentru ei ce măsuri se iau? De ce nu se face nimic să îi ținem acasă, în România? Este nevoie urgentă de măsuri pentru a permite accesul tuturor copiilor la învățământul românesc, programe de perfecționare profesională și proiecte cuprinzătoare care să susțină integrarea acestora în viața socio-economică a țării.

Cerem acțiune! Copiii acestei țări nu au nevoie de alocații CIUNTITE, ci de susținere, înțelegere, de răspuns integrat din partea statului. Guvernanții să readucă copilul, tânărul, în centrul politicilor și măsurilor luate la Palatul Victoria și să nu își mai bată joc de cei care se zbat să ne fie viitorul. Închei prin a le ura, în avans, copiilor eroi ai acestei guvernări, la mulți ani!

Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ73 afișări0 comentarii

Commentaires


bottom of page