top of page

Natalia Intotero: ROMÂNIA, UMILITĂ DE PROPRIA CONDUCERE

ROMÂNIA, UMILITĂ DE PROPRIA CONDUCERE


La o conferință internațională în Ucraina, de față cu zeci de șefi de stat, reprezentanți guvernamentali și oficiali ai Uniunii Europene, 𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗨𝗻𝗴𝗮𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗮 𝘀𝗽𝘂𝘀 𝗰𝗮̆ 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝗮 𝗮𝗻𝗲𝘅𝗮𝘁 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝗹𝘃𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗮𝗯𝘂𝘇𝗶𝘃. A comparat întregirea poporului român, din urmă cu un secol, cu anexarea Crimeei de către Rusia, din 2014.


𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗖𝗶̂𝘁̦𝘂 𝘀̦𝗶 𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗕𝗼𝗴𝗱𝗮𝗻 𝗔𝘂𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘂 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮 𝗹𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁, 𝗮𝘂 𝘁𝗮̆𝗰𝘂𝘁 𝘀̦𝗶 𝗮𝘂 𝗮𝘀𝗰𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁. Au luat poziția ghiocelului, cum se spune la noi, în momentul în care reprezentantul Ungariei a atacat deschis statul român. Nu au reacționat nicicum, nu au comentat discursul respectiv nici la fața locului, nu au declarat nimic ulterior. Aceștia sunt liderii din #echipacâștigătoare care conduc acum țara.


Astăzi, mai mult ca niciodată, mă simt umilită. Nu de Viktor Orban sau de președintele Ungariei, că ne-am obișnuit cu fanteziile lor, ci din cauza lașității guvernanților români.


Din păcate, România a ajuns să fie guvernată de oameni care nu știu ce înseamnă să fii patriot și nu au nici coloană vertebrală. 𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗰𝗼𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝘂 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗰𝗮̂𝘁 𝗰𝗼𝘀𝘁𝗮̆ 𝗼 𝗽𝗮̂𝗶𝗻𝗲 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗹 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝘂 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗰𝗮̂𝘁 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝘂𝗹 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺 pe care românii îl primesc în mână. Nici măcar marele Caragiale nu și-ar fi imaginat așa o schiță.


Acest guvern incompetent, care nu este în stare să își apere nici măcar la nivel declarativ poporul, trebuie să plece urgent. Demisia și poftă bună, domnule Florin Cîţu! Să sperăm că tot fără pâine, așa cum ne-ați obișnuit.




31 afișări
bottom of page