top of page

Natalia Intotero: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ELEVULUI ȘI STUDENTULUI

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ELEVULUI ȘI STUDENTULUI


Pe 17 noiembrie am marcat Ziua Internațională a Elevului și Studentului. Cu această ocazie,doresc să îi felicit pe toți elevii și studenții, care sunt viitorul țării noastre, pentru reziliența decare au dat dovadă în această perioadă tulbure. În pofida tuturor greutăților, au rezistat, s-auadaptat și ne-au demonstrat tuturor că se poate. Felicitări!


Cu prilejul acestei sărbători speciale, am avut deosebita plăcere să particip la un evenimentorganizat în format online, alături de organizațiile de elevi și studenți. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) aulansat două rapoarte extrem de utile cu privire la experiența și percepția tinerilor asuprasistemului de învățământ românesc.


Concluziile au scos la iveală mai multe problemestructurale, pe care și noi le-am sesizat în activitatea noastră parlamentară. Pentru unele dintreacestea deja am făcut demersuri și sperăm să fie soluționate după cristalizarea situațieipolitice. Mă refer în special la transportul gratuit pentru elevi și studenți, la infrastructurașcolară deficitară din unele zone, la cuantumul burselor, la nerespectarea legislației cu privirela consilierii școlari, la nevoia unui program național de vouchere culturale, precum și la lipsacabinetelor medicale din unitățile de învățământ.


Rolul nostru, în calitate de adulți, părinți și factori decidenți, este să îi ajutăm pe tineriinoștri să se dezvolte într-un mediu sigur și constructiv. Când ajung la vârsta majoratului, eitrebuie să aibă uneltele necesare pentru a reuși în viață, indiferent de direcția profesională pecare au ales-o. Nu putem lăsa pe nimeni în urmă. Toți tinerii din România trebuie să aibăaceleași șanse și acces facil la educație. Spre asta trebuie să lucrăm.


Concluzia este următoarea: să ne bucurăm de cei tineri și să învățăm cât mai multe de la ei.Succes în tot ce vă propuneți, dragi elevi și studenți!


Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ
19 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page