top of page

O gospodină din Trestia – comuna Băița, ne invită să facem un popas în inima tradiției culinare și ne spune povestea gustului de acasă


Iubitoare de toată învățătura și moștenirea de la mama și bunica ei, Luminița Ciuculescu s-a ambiționat să păstreze vie o cultură foarte mult trâmbițată și care câștigă tot mai mult teren: gastronomia locală, adică mâncarea tradițională reală, cu adevărat „bio” sau „eco”. Luminița este o bucătăreasă înzestrată care a vrut să împartă şi altora ceea ce iese din mâinile ei dibace. Într-un mic sat din comuna Băița şi-a deschis un punct gastronomic cu bucate alese.


Punctul Gastronomic Local „Ca la mama acasă” este locul unde fiecare savoare aduce aminte de aromele autentice din copilărie. Aici regăsim gusturi uitate care ne trimit în trecut, pe prispa casei bunicilor: pâine de casă, plăcinte, sarmale, tocane, ciorbe fel de fel, sau alte bucate specifice, gătite cu ingrediente din propria gospodărie sau din gospodării învecinate. Acestea sunt doar câteva dintre bunătățile pe care familia Ciuculescu le pregătesc. În plus, putem experimenta atmosfera de gospodărie rurală, mâncarea fiind gătită la vedere, într-un spațiu autentic.


PGL înseamnă cultură gastronomică locală pentru cei care caută experiențe culinare locale reale. Într-un punct gastronomic local, bucatele se regăsesc așa cum se pregătesc ele la „vatră”, așa cum le făceau bunicii noștri, cu rețete purtate din generație în generație.

Pentru a te bucura de o masă copioasă la Punctul Gastronomic Local „Ca la mama acasă” este nevoie de rezervare, făcută măcar cu o zi înainte.

Poftă bună!

Sursa: Discover Hunedoara



1.610 afișări
bottom of page