top of page

O jucărie pentru fiecare

Pentru Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva proiectele și activitățile dedicate copiilor au fost percepute ca o datorie pe care o avem față de cei mai tineri prieteni ai noștri. Ziua de 1 iunie este întotdeauna un bun prilej de a ne manifesta preocuparea și dragostea față de copii, în mod deosebit pentru copiii instituționalizați, copii care trăiesc în centrele de plasament din județul Hunedoara. De aceea, cu zece ani în urmă, am luat inițiativa de a fi alături de acești copii, mai ales în preajma zilei de 1 iunie, și am demarat proiectul „O jucărie pentru fiecare”.Astfel, copiii care trăiesc în centrele de plasament din județul Hunedoara se bucură și de atenția și de afecțiunea noastră, de căldura sufletească a sutelor de locuitori ai județului Hunedoara care au venit la noi, la bibliotecă, și au adus jucării pe care le-au oferit copiilor din Apartamentul familial Vulcan, Rețeaua de case familiale pentru copii cu dizabilități din Hunedoara și Vulcan, Rețeaua de case familiale Orăștie, Centrul de primire în regim de urgență Deva și Centrul de zi Petroșani.

Am mediatizat activitatea de colectare de jucării în toate cartierele din Deva, am dus o campanie de popularizare pe toate canalele mass-media, în mediul virtual, prin comunicarea directă cu persoanele cunoscute. Rezultatele au fost impresionante și în acest an.


Știm foarte bine că acești copii au nevoie nu doar de jucării, știm că nu putem suplini lipsa îmbrățișării părintești, știm că nu putem acoperi toate nevoile acestor suflete greu încercate, dar gestul nostru dorește să aducă un licăr de lumină în ochii lor minunați. Bucuria cu care ne întâmpină, plăcerea cu care se apropie de fiecare obiect pe care-l primesc de la noi sunt tot atâtea dovezi ale faptului că merită să facem an de an acest gest.


Ne bucurăm foarte mult când vedem că oameni cu suflet mare, tineri și vârstnici, dau dovadă de o generozitate impresionantă și sunt gata să ofere copiilor un strop de bucurie. Copiii sunt ai noștri, ei sunt viitorul și avem datoria, în măsura posibilităților noastre, să le facem copilăria cât mai plăcută.

Proiectul „O jucărie pentru fiecare” îl vom continua în fiecare an, este proiectul nostru de suflet, menit să arate copiilor instituționalizați că nu sunt singuri, că au prieteni buni care nu-i uită și care îi iubesc.

Le mulțumim celor care au adus jucării de la copiii, de la nepoții lor, sau le-au cumpărat special pentru această acțiune, numărul acestor oameni generoși este tot mai mare de la un an la altul și acest lucru nu poate decât să ne bucure.


Ioan Sebastian Bara

41 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page