top of page

Opera Nights 2022. CJ Hunedoara organizează patru seri de vis. Vezi programul


Consiliul Județean Hunedoara organizează în perioada 28-31 iulie 2022 Festivalul Internațional de Operă “Opera Nights”, ediția 2022.

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale organizate de Consiliul Județean Hunedoara revine în acest an cu o ediție cu totul specială! Patru spectacole de înaltă ținută vor fi organizate în trei localități ale județului, în locații speciale, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii.

Spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Operă “Opera Nights” se vor desfășura în localitățile Deva, Hunedoara și Petroșani după următorul program:

28 iulie 2022 – ora 19.00 Musicalul “𝑴𝒚 𝑭𝒂𝒊𝒓 𝑳𝒂𝒅𝒚” (Frederik Loewe) – sala Teatrului Dramatic “I.D. Sîrbu” din #Petroșani;

29 iulie 2022 – ora 21.00, „𝑹𝒊𝒈𝒐𝒍𝒆𝒕𝒕𝒐” (Giuseppe Verdi) – curtea exterioară a Castelului Corvinilor din #Hunedoara;

30 iulie 2022 – ora 21.00, „𝑪𝒂𝒗𝒂𝒍𝒍𝒆𝒓𝒊𝒂 𝑹𝒖𝒔𝒕𝒊𝒄𝒂𝒏𝒂” (Pietro Mascagni), „𝑷𝒂𝒈𝒍𝒊𝒂𝒄𝒄𝒊” (Ruggero Leoncavallo) curtea exterioară a Castelului Corvinilor din #Hunedoara;

31 iulie 2022 – ora 21.00 „𝑳𝒂 𝑻𝒓𝒂𝒗𝒊𝒂𝒕𝒂” (Giuseppe Verdi) – curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara (#Deva).

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referință din muzica clasică și de operă din țară și străinătate. Ansamblul orchestră-balet-cor al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, condus de dirijori din Tokyo, București și Constanța va acompania soliștii din Tokyo, București, Brașov și Constanța. Directoarea artistică a festivalului este soprana Daniela Vlădescu.

Distribuția completă a spectacolelor va fi prezentată în perioada următoare.

Evenimentul este organizat cu sprijinul instituțiilor culturale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.


Biroul de presă al CJ Hunedoara
4.110 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page