top of page

PNL, cât de jos?


Până mai ieri, PNL conducea județul Hunedoara prin președintele Consiliului Județean, avea primari în majoritatea primăriilor importante și avea un cuvânt important de spus la nivel național. Astăzi, după nici zece ani, partidul este rupt în bucăți, membrii săi sunt dezorientați, iar PSD s-a instalat confortabil aproape peste tot în județ.


În trecut, PNL avea o echipă redutabilă formată din politicieni de top precum Dan Radu Rușanu, Mircea Moloț, Mircia Muntean, Ioan Timiș, Tiberiu Balint, Mariana Câmpeanu sau Ben-Oni Ardelean. Lucrurile erau clare, iar competiția era una acerbă. Echipele de știri alergau de la un sediu de partid la altul pentru declarații și interviuri. O pleiadă de miniștri, secretari de stat și, în câteva rânduri, chiar prim-ministrul liberal (Tăriceanu) puteau fi văzuți prin județ la inaugurări. Aveau loc lansări impresionante, erau realizate filme de prezentare, videoclipuri de promovare, care implicau resurse serioase. Ba mai mult, partidul dispunea de instrumente de informare extrem de eficiente, printre care HDTV și Hunedoreanul.


Pe scurt, PNL conducea județul Hunedoara având în frunte oameni competenți, implicați, buni profesioniști, care știau să facă atât administrație cât și politică!


Se poate și mai jos?


Astăzi, PNL este în derivă, iar principala vină o poartă conducerea partidului care nu reușește să coaguleze oamenii în jurul său, să închege o strategie coerentă de redresare și de recâștigare a membrilor și simpatizanților săi.


Vetuța Stănescu este ruptă de tot ceea ce înseamnă județul Hunedoara, Călin Marian adoptă o strategie care nu i-a adus nimic bun până acum și îl va duce acolo unde a ajuns și Bogdan Țâmpău - departe de viața politică -, iar Vasilică Potecă, printre puținele voci puternice ale liberalilor, a dat lovitura de grație prin plecarea sa la AUR! „Bomboana” de pe colivă pare să fie strategia greșită, aplicată de secretarul partidului, Ovidiu Vlad, învins clar în toate alegerile la Geoagiu. De asemenea, modul în care ceilalți consilieri și „sfătuitori” i-au ghidat, i-a adus pe liberali în situația de acum! Municipiul Hunedoara, fief liberal până mai ieri, este în imposibilitate de a ieși de sub mochetă, Lucian Gherman fiind un adversar mult prea slab pentru Dan Bobouțanu!


Peneliștii nu s-au învățat minte nici după ce Adrian David a pierdut drastic alegerile din 2020 pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara. Aceste eșec nu i-a potolit defel. Dimpotrivă, s-au încăpățânat și au continuat să poarte războaie cu toată lumea (inclusiv în cadrul partidului), iar acest lucru nu a făcut decât să îndepărteze oameni cu experiență, bine cotați în sondaje și bine văzuți în comunitate. Primari ca Ovidiu Furdui, Marius Omotă, Tiberiu Iacob Ridzi, Victor Stoica sau Mircea Costa au ales să treacă la PSD!


Mai este puțin până la alegeri, iar sfârșitul pentru acest partid se arată din ce în ce mai clar. Ultima redută liberală pare să se clatine și ea. La Deva, Florin Oancea este într-o situație delicată, dacă nu incomodă, după ce PSD l-a validat pe Lucian Rus ca și candidat la primăria municipiului reședință de județ!


Ce urmează pentru PNL?


Urmează cinci rânduri de alegeri, aflux de conducători de prin alte județe care să țină sus stindardul tot mai sfâșiat al liberalismului, alte demisii (?), atacuri la persoană, declarații halucinante, postări jenante și, evident, în final o supremație a PSD fără echivoc!




603 afișări
bottom of page