Partidul Național Liberal (PNL) trece prin cea mai dificilă perioadă de după plecarea fostului președinte, Mircea Moloț. De atunci, organizația județeană nu a mai reușit să formeze o echipă unită, iar viitorul nu pare să aducă îmbunătățiri semnificative. Pierderea reședinței județului a fost un eșec major și punctul culminant al unei echipe marcate de nesiguranță și instabilitate.
Actualul președinte, Vetuța Stănescu, nu reușește să convingă membrii și simpatizanții că are abilitatea de a conduce partidul către succesul din trecut, când PNL era un jucător redutabil pe scena politică locală. În loc să strângă rândurile, liderii partidului par să fie implicați într-o serie de conflicte care au scos la iveală slăbiciunile organizației.
Recent, administratorul public al Devei, Traian Berbeceanu, directorul general CJAS, Adrian David, consilierul județean, Marius Mutulescu, directorul UMO Oraștie, Ovidiu Vlad, primarul comunei Șoimuș, Gabriel Irimie, și antreprenorul Carmen Hărău au intrat în diverse dispute pe rețelele de socializare. Aceste schimburi de replici au dezvăluit imaginea unui partid mic, lipsit de echilibru și viziune.
Cât despre fostul prefect, noul director APIA, Călin Marian, se poate spune că a fost principalul vector al unui comportament politic agresiv, iar strategia sa de comunicare a creat tensiuni și a contribuit la imaginea negativă a organizației. Totuși, contrar unei logici politice și parcă pentru a răsplăti eșecul din campania electorală de la alegerile locale, acesta ocupă prima poziție la Senat.
PNL mai deține în prezent 26 de primari din 69 și are 10 consilieri județeni din 33 şi se confruntă cu o criză de unitate și echilibru la nivel de județ. Organizația se află în pragul unui test dificil, care va scoate în evidență lipsa de coeziune și de stabilitate, elemente de care politica actuala are nevoie mai mult ca oricând.
Comments