top of page

PNL pune în pericol sănătatea, educația și mediul de afaceri


Explozia prețurilor la electricitate și gaze naturale, cu peste 70% față de anul trecut, efect al liberalizării iresponsabile decisă de guvernele PNL – USRPLUS, afectează atât consumatorii, cât și instituțiile publice și micii întreprinzători.

În acest moment, oficial, în întreaga țară, sunt peste 200.000 de gospodării în pragul debranșării, existând riscul ca mii de hunedoreni care nu mai pot face față facturilor să fie abandonați în frig și întuneric în plină iarnă. De asemenea, unele administrații locale din județ se confruntă cu probleme majore financiare în contextul acestor majorări haotice. Este vorba despre autoritățile publice locale care administrează spitale și școli și pentru care facturile ar putea bloca întreaga activitate.


Cu cinism, guvernanții ne spun că cel mai ieftin megawatt este cel pe care nu-l consumăm. Să le spună asta și pacienților din spitale al căror tratament depinde de funcționarea aparatelor electronice, să le spună celor care au nevoie de proceduri medicale care se fac exclusiv cu aparate conectate la rețeaua de electricitate. Să le spună și dascălilor, eventual, să predea lecții pe întuneric, pentru că lumina din sălile de clasă, ca și căldura, vor deveni în curând un lux! Cu probleme deosebite se confruntă și antreprenorii din județul Hunedoara ale căror afaceri sunt puse în pericol de lipsa de predictibilitate și de majorările prețurilor la electricitate și gaze naturale.

Ce face guvernul de dreapta pentru întreprinderile mici și mijlocii în acest context? Nimic!


Există soluții!


  • PSD nu concepe ca, în pragul iernii, românii să fie abandonați în frig și întuneric! Protejarea consumatorilor vulnerabili este o urgență. Octombrie, noiembrie, decembrie sunt luni în care crește exponențial consumul de energie electrică și gaz, iar scumpirile masive vor duce facturile la valori insuportabile.

  • PSD cere ori dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a legii, imediat după începerea sesiunii parlamentare, și aplicarea ei de la 1 octombrie, ori adoptarea rapidă de către guvern prin OUG a măsurilor de sprijin necesare: subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor și stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie, dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30% într-un interval de 6 luni.


Hunedorenii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței celor care guvernează vremelnic România, oameni care nu au habar nici cât costă o pâine, nici care este salariul minim.


Costel Avram, Vicepreședinte PSD Hunedoara.524 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page