top of page

PNL sau nimicul oferit românilor


Doi ani de guvernare. Doi ani în care nu am auzit decât: nu putem crește pensiile și alocațiile, înghețăm salariile, concediem dacă e nevoie! De toate programele naționale pentru agricultură s-a ales praful, iar programul Start-Up Nation pentru antreprenori a fost dat uitării. Susținerea micilor afaceri în industrie, agricultură, servicii este pusă ”pe bară”!


Pandemia le-a venit peneliștilor ca turnată. Guvernanții au găsit ”n” motive să nu mai finanțeze multe domenii și să dirijeze banii spre afacerile profitabile din sănătate. Și, pe deasupra, să împrumute cu nemiluita milioane și milioane de euro, dând vina pe greaua moștenire social-democrată! Nu avem nici cea mai vagă idee unde merg toți banii aceștia împrumutați, poate doar în importuri de alimente și produse de larg consum. Că doar acolo vedem o creștere semnificativă, tradusă în încasări grase pentru importatori și retaileri, cheltuieli mai mari pentru români, în timp ce nivelul de trai al oamenilor de rând a luat-o rău de tot la vale!


Dacă aveți impresia că PNL va ajuta Deva să redevină orașul frumos care era odată, sau va ajuta Romosul, Burjucul ori Sarmizegetusa, cele trei comune unde se desfășoară, în 27 iunie, alegeri parțiale, vă înșelați amarnic! Doar printr-o minune, prin primari gospodari, buni administratori, orașele și comunele din județul Hunedoara mai au o șansă să se dezvolte.


Dinspre guvernul liberal nu vine în județ niciun ajutor concret, palpabil! Ba mai mult, la fel cum s-a pus lacăt pe Mintia, aceeași soartă o pot avea și alte capacități industriale de stat din județ sau din țară!


De la înălțimea funcțiilor și cu conturile burdușite, peneliștii, secondați de usr-iști și pe alocuri de udmr-iști, par să nu vadă toate aceste realități. Îi îmbată cu apă rece pe românii creduli, îi învrăjbesc pe cetățenii acestei țări, unii împotriva altora. Îi asmut pe angajații din mediul privat împotriva bugetarilor, care au avut norocul să primească lefuri mai mari de la social-democrați. Paradoxal, oamenii aceștia, care duc de multe ori greul economiei, în loc să lupte pentru salarii mai mari, pentru reducerea fiscalității, pentru măsuri care să susțină cu adevărat mediul privat, nu fac altceva decât să țină isonul liberalilor, care încearcă pe toate căile să ”umble” la legea salarizării unice. Să vezi atunci nivel de trai! România săracă de acum se va transforma în România și mai săracă!


De fapt, asta înseamnă filosofia liberală ”prin noi înșine”! Bani pentru o clasă restrânsă de potentați ai vremii, multinaționale, bănci, oameni de afaceri prieteni și apropiați sistemului! De aproape 200 de ani, de când au apărut ca partid politic, liberalii asta fac: totul pentru ei, nimic pentru oamenii de rând! Nici în ruptul capului, nu renunță la politica aceasta păguboasă pentru viitorul acestei țări. Sărăcesc populația, vând tot ceea ce este de vânzare: întreprinderi, porturi, terenuri agricole, pun biruri noi, cresc vârsta de pensionare, doar-doar dispar pensionarii și, împreună cu aliații lor la guvernare, nu sunt în stare să scrie un plan coerent de relansarea a economiei țării, ca să atragă banii pe care îi dă Uniunea Europeană!



31 afișări0 comentarii

Contact 

Mulțumim!

© 2022 HD24

bottom of page