top of page

Pompierii hunedoreni intervin şi astăzi pentru punerea sub control a incendiului din munții Sureanu

Pompierii hunedoreni intervin şi astăzi pentru punerea sub control a incendiului de vegetaţie uscată din golul alpin al munţilor Şureanu.


Arderea, izbucnită sâmbătă în zona Vârful lui.Pătru, s-a extins la aproximativ 8 hectare de vegetaţie uscată, la o altitudine de aproape 1.400 de metri.

Peste 90 de pompieri, dislocaţi din toate structurile de intervenţie ale I.S.U. Hunedoara, cu 12 mijloace tehnice, acţionează şi astăzi pentru stoparea arderii.

Intervenţia este foarte solicitantă deoarece echipele de intervenţie sunt nevoite să parcurgă pe jos, pe un teren abrupt, aproximativ 2 ore, până la zona afectată de incendiu.


Pompieri, pădurari ai Direcţiei Silvice Hunedoara şi voluntari ai S.V.S.U. Petrila au reuşit să evite înaintarea agresivă a arderii la fondul forestier. Din fericire, în acea zona montană nu sunt amplasate aşezări umane sau cabane.


Echipele din teren acţionează pentru stingere atât cu apă cărată în spate în rucsaci special prevăzuţi.cu instalaţie de dispersare a apei. Alimentarea cu apă se realizează din 2 rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde permite drumul forestier. Dr asemenea, se acţionează cu echipamente de înăbuşire a arderii şi cu un utilaj greu pentru realizarea unei centuri de protecţie prin decopertarea solului.

În acest moment incendiul se manifestă mocnit fără flacără deschisă şi cu degajare de fum. Cauzele producerii acestei arderi sunt în curs de stabilire. #ISUHunedoara #pompierideva #pompierihunedoara #pompieriorastie #pompieripetrosani #pompieriilia #pompieribrad34 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page