top of page

Populismul ridicol al primarului Ridzi

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a reacționat în termeni duri după ce primarul municipiului Petroșani a încercat să politizeze tensiunile de la Teatrul din Petroșani.


Primarul municipiului Petroșani, domnul Tiberiu Iacob-Ridzi, nu ratează nicio ocazie de a apărea în spațiul public cu declarații care nu fac cinste funcției pe care o ocupă și care demonstrează populismul ridicol prin care încearcă să atragă atenția.
Astăzi, pretins îngrijorat de soarta actorilor și a Teatrului Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani, domnul primar a lansat acuzații și supoziții folosind obsesiv sintagma „bătaie de joc”, încercând să acrediteze ideea că administrația județeană supune la „abuzuri” și „presiuni inimaginabile” angajații acestei instituții de cultură.
Domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi nu numai că nu are nicio atribuție în ceea ce privește activitatea teatrului, dar este și într-o profundă eroare. Îi sugerez să facă un minim efort intelectual și să descopere singur cine și ce a generat situația în care se regăsește astăzi Teatrul Dramatic din Petroșani. Cu aceeași căldură îi sugerez domnului primar să citească legile și hotărârile judecătorești și să le respecte, așa cum facem și noi. În aceeași notă, îi amintesc domnului primar Iacob Ridzi că nu are nicio atribuție legală în numirea managementului la Teatrul din Petroșani, instituția aflându-se în subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Cu toate acestea, dacă se consideră suficient de pregătit și specializat în managementul instituțiilor de cultură, îl invit să ne sugereze o persoană competent să conducă Teatrul din Petroșani.
Domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi tratează situația de la Teatrul din Petroșani din punct de vedere politic, singurul care-i face plăcere, ignorând faptul că prin atitudinea sa publică nu face altceva decât să întrețină o stare conflictuală pe care conducerea Consiliului Județean Hunedoara nu o dorește.
Vocea actorilor nu este îngenuncheată și nimeni nu și-a propus așa ceva! Este regretabil că domnul primar vorbește în acești termeni dezinformând locuitorii municipiului Petroșani și ai Văii Jiului, dar am încredere că va reveni la discursul echilibrat, fără patimă, construit cu calm, nu cu brutalitate verbală.
Îmi exprim convingerea că Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani va depăși acest moment și că va funcționa în folosul publicului iubitor de teatru, nu în favoarea unor ambiții trecătoare.
Laurențiu Nistor, Președintele CJ Hunedoara


136 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page