Postări și comunicate. Atât poate Vetuța Stãnescu, preşedinta PNL Hunedoara!

Updated: Oct 19

Rezolvarea problemelor reale ale hunedorenilor mai poate să aștepte!


În loc să-și ceară iertare devenilor racordați la sistemul centralizat de încălzire pentru frigul din locuințe, elevilor din municipiu pentru că trebuie să facă din nou cursuri în online, angajaților din instituțiile publice rămase fără agent termic sau zecilor de agenți economici din oraș aflați în aceeași situație, deputata Vetuța Stănescu, președinta PNL Hunedoara, ne aruncă praf în ochi. Mai mare rușinea ca un municipiu reședință de județ să fie nedreptățit în așa hal de liderii locali liberali.


În disperare de cauză, distinsa doamnă trimite comunicate pe la instituțiile media de casă și laudă ”împărțirea echitabilă” a banilor în teritoriu făcută de mirobolantul guvern Cîțu. Uită să spună că peste 80% din sumă a ajuns în localitățile conduse de primari liberali. Se justifică pentru această alocare, dând vina pe social-democrații de la Consiliul Județean Hunedoara, pe care îi acuză că la începutul anului și la rectificarea din septembrie au împărțit discreționar banii către unitățile administrativ teritoriale și i-au favorizat pe primarii lor.


În realitate, lucrurile stau puțin diferit.


Politica găunoasă a guvernului Orban și apoi a guvernului Cîțu a generat toată această situație de s-a ajuns la asemenea discrepanțe majore în alocare banilor. La rectificarea din septembrie 2019, guvernul Dăncilă a alocat fonduri în teritoriu în funcție de necesități, fără să se țină cont de culoarea politică a primarilor. Și asta a fost cam ultima dată când s-a procedat în acest mod. În decembrie 2019, liberalii lui Orban împart bani din Fondul de rezervă doar către ai lor. Peste 18,5 milione de lei au ajuns atunci în județul Hunedoara, dar doar în conturile primăriilor conduse de primari PNL. Primarii PSD, majoritari ca număr, nu au văzut niciun leu. Au protestat și cam atât. Și de aici s-a dus naibii tot echilibrul. La alocările bugetare din 2020, Consiliul Județean Hunedoara a încercat să ajute primăriile PSD să se redreseze. Vorbim de primării mari de orașe și comune, care aveau nenumărate proiecte în derulare, dar și necesități mari de funcționare. Și evident că s-a continuat tot pe linia asta.